Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

18 Mac 2012

Souvineer dari Beijing yang erghhh.......

Pagi ni terlewat bangun....
Tengok jam dah 8.00 pagi.....
Alamak!!!!!!!!! Terbabas sudah!!!!!
Macam mana tak terbabas,
baru nak bangun ada je orang tarik-tarik tangan.....ha.ha.ha....

Hari ni nak tayang souvineer dari Beijing.
Sila jangan bosan ye.....ngee...
Kalau Ayah ke oversea memang dia tak lupa beli souvineer untuk kami.
Tapi terkadang souvineer yang ayah beli entah apa-apa......

 Untuk bujang kesayangan ayah dah tentulah dapat kereta mainan.
Macam-macam mainan yang Farouk dapat....
Bukan main seronok Farouk.
Jenis orang yang redha dan tak banyak komen berbanding ibu dan 4F
yang agak cerewet.......he.he.he...

Baju made in Beijing.......

Ada ke patut pergi jauh-jauh beli benda alah ni.
Cermin mata badut....
Bukan 1 tetapi 3.
1 untuk Farouk, 1 untuk kucing Farouk dan 1 lagi ibu suruh bagi Ayah....
Ok tak???????ha.ha.ha.....
Kat sini pun berlambak ayah...Aduyai......
Ayah...ayah.....

 4 helai kain sutera..Untuk 3F (Along, Angah, Beby) dan ibu.
 Tetapi tak menepati cita rasa kami la......hu.hu.hu.......
Ada ke beli kain tu bertemakan negeri China.......
Dasar cerewet ibu dan 4F ni!!!!!!!
Sorry Ayah, jangan marah.
Ayah juga beli bekas tisu dan t-shirt.

 6 buah beg tenun...Untuk 5F dan ibu.
Kelakar je tengok beg-beg tu....
Ha.ha.ha.....tak tahan nak gelak guling-guling.....

Souvineer kecik2...
yang ni ibu suka sebab ada 8 FM untuk koleksi ibu..terubat hati ibu yang kechewa
melihatkan kain sutera tu.....
Juga bekas seramin dan cermin dompet yang comel......
Sekelip mata dirembat oleh 4F..licin tak berbaki.....hu.hu.hu....

Kacang + biji bunga matahari + bijan + kismis + badam dan disaluti krimer
yang ayah beli dari penjual Khagazstan.
Sedap sangat-sangat...Ayah beli 2 peket je...
Tak cukup tau ayah...hu.hu.hu....
Patutnya ayah kena beli 1 lori..Boleh ke macam tu....he..

Cenderahati untuk ibu...Disaluti batu-batu permata delima + zamrud.
Cantikkan......

Ayah kena terbang lagi.......hu.hu.hu......


p/s:
Update terkini. Cousin ibu yang terkena jangkitan kencing tikus
telah kembali ke rahmatullah pada pukul 4.40 petang ni di ICU HRPZ KB.
Semoga arwah Kak Suriah Bt Che Hussin ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.
Semoga suami, anak2 serta family tabah lalui ujian ini.
Begitu cepat "beliau" meninggalkan kami.....
Al-Fatihah..
Mood=SEDIH!!!!!!

42 ulasan:

Tanpa Nama berkata...Reply To This Comment

yu

huhu...at least ada gak la souverneer....ayah yu gak baru ni pergi jalan sakan just pandang jer la..tgk beg ker,apa ker,mahal sgt duit....10 euro paling murah pon bersamaan rm 40...huhuhu...tp ada gak la beli pelekat peti untuk adik bradik sorang satu..hik3x...

NzA berkata...Reply To This Comment

to yu
xpelh yu...yu kan masih belajar...dpt FM pn ok sgt2 tu.....he...

insan_marhaen berkata...Reply To This Comment

Shopping cara sederhana dan yang benar-benar berguna, itu lebih baik.

ainnoraini berkata...Reply To This Comment

Sama la mcm saya jugak kadang2 apa yg dia beli tak memenuhi citarasa... Redha jer laa...tp tak semua la ada la jugak yg ok jugak... Kalau beli perfume mmg saya suka...

Farouk jugak yg suka dpt hadiah dari ayah yee...itu yg ayah sayang kat dia kan..

aku HIV positif berkata...Reply To This Comment

tumpang bahagia. nak sikit kuih tu, boleh? ngee...

h4ni3 berkata...Reply To This Comment

Hehe.. Sama la dgn encik apek saya.
Sungguh x pandai shopping.
Lenkali k.nza google dulu apa barang best kat sana, then suruh dia cari n beli. Hehe

cheqna berkata...Reply To This Comment

wah..beshnya..
biskut tu nampak sedap la..

NzA berkata...Reply To This Comment

to IM
betul tu IM...lebih bermakna jika ianaya menepati citarasa dan diguna sepenuhnya.....xmembazir.

NzA berkata...Reply To This Comment

to ainnoraini
org pompuan agaknya mcm tulh ain...cerewet sikit kot...

2lh, farouk ni jenis yg xkisah....

NzA berkata...Reply To This Comment

to AHP
terima kasih AHP..moga kekal bahagia selamanya...

Kuih ni agak manis la AHP....

NzA berkata...Reply To This Comment

to h4ni3
he.he.he....org lelaki hanie...lain yg disuruh beli lain yg dibeli..dh siap pesan beli kain sutera...dibeli coraknya langsung xmenarik..disuruh beli hbeg dibelinya beg kain tenun...haru sungguh.....huwaaaa....

NzA berkata...Reply To This Comment

to cheqna
makanan tu sejenis manisan..sedap sgt2......

ariana berkata...Reply To This Comment

Yang penting tanda ingatan Ayah pd ank2 dan isteri tersayang.. biasalah org lelaki bkn pandai sgt nk pilih2 hadiah ni..kalau org pompuan baru lah menjadi..hehe.Tapi cenderahti utk ibu yg ada batu delima tu cantik..apa tu? keronsang ke..

NzA berkata...Reply To This Comment

to ariana
2lh, xmenepati citarasa ttp xpelh, sekurg2nya dia sntiasa ingat kami....

2 bekas duit syiling dari perak brtahta permata.....

ariana berkata...Reply To This Comment

oh..bekas duit syiling..menarik..:)
sarung kotak tisu tu pun lawa..akak dulu beli sarung tu bnyak, cenderahati buat kwn dan sedare mara..:)

Lelord berkata...Reply To This Comment

ekekekek tergelak gak tgk cermin mata badut tu, FM cantik

jemarisuri berkata...Reply To This Comment

kesian dekat encek suami ibu...hehe.

***takpe ibu janji diingati wp di mana berada...itu yg best...hihi.


**al fatihah buat arwah cousin ibu...dan takziah..

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

hehehehe...citarasa orang lelaki memang macam tu le kak ibu....jeles tgkk koleksi FM ibu le....

sizuka[Izzati] berkata...Reply To This Comment

wah banyaknya souvenirs!hehe~

NzA berkata...Reply To This Comment

to ariana
aha....mmg comel je bekas tu...suka!!!!!

sarong kotak tisu tu mmg cantik kak..ttp dia beli sikit je.....alahai org lelaki mcm tulh....

NzA berkata...Reply To This Comment

to lelord
mmg kelakar n buat akak sakit hati...geram jerrr......

NzA berkata...Reply To This Comment

to JS
he.he.he.....kesian gak kt dia..punyalh dia brsusah pyh belikan semua tu.....hu.hu.hu..

thanks JS.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaQS
2lh, dasyat no..
Nasib baik ayah memahami jiwa ibu yg tgh giler kumpul FM.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to sizuka
anak2 ramai dik..sbb tu kalau nk beli kena cukupkan jumlahnya....

Cikli berkata...Reply To This Comment

lain kali biar ayah bawa ibu sekali. shopping duit sendiri.

al-Fatihah untuk arwah.

puanbee berkata...Reply To This Comment

ibu bee pun suka cenderahati yg last tu .wah simpan koleksi ni ..

ayah tu kelakar ek.. mcm2 benda dia beli huhu

MulutPayau berkata...Reply To This Comment

seronoknya Farouk dapat mainan...

siti murni berkata...Reply To This Comment

Hehehe..kesian ayah...beli hadiah tak kena taste ibu n anak2 yer...takpe at least FM tu dapat jadi pengubat kekuciwaan...org lelaki ni kdg2 memang tak berapa pandai bab membeli ni kak..tak mcm kita yg perempuan...

salam takziah. al-fatihah buat arwah..moga ditempatkan di kalangan org yg soleh.

NzA berkata...Reply To This Comment

to cikli
sepatutnya mcm tulh..kena angkut ibunya skali.....

al-fatihah....

NzA berkata...Reply To This Comment

to MP
farouk sorg yg seronok....hu.hu.hu..

NzA berkata...Reply To This Comment

to Bee
ayah mmg mcm tu..entah apa2 jelh dia rembat....hu.hu.hu...

ttp yg last tu mmg cantik sgt2....

NzA berkata...Reply To This Comment

to siti murni
2lh, org lelaki kalau membeli mmg trkdg entah apa2..redha jelh...hu.hu.hu....

terima kasih...al-fatihah...

Zefa NorAsmara berkata...Reply To This Comment

Akak, mana yg tak nak tu meh pos ke sy. Hihi..

Ps: Alfatihah buat saudara kak NzA dan semoga keluarga tabah..

Izan Ishak berkata...Reply To This Comment

macam2 yg ayah bawak balik dari china tu kak.. paling best mestilah FM kan. hehe... yg lain2 tu redha ajelah..

ShimaSalleh berkata...Reply To This Comment

innalillahi wainnalillahi rajiun...

Alhamdulillah la kak cik abg beli byk hadiah.. kalo tak beli langsung kempunan hihihi

Norsalmi berkata...Reply To This Comment

Biasalah Yah, org perempuan ni cerewet sikit. Nampak gayanya Farouk juga yg dpt idaman hati.. Apa2 pun yg ptg ingatan tu.. Lain kali kalau nak puas hati ke ikut & beli sendiri..ngee

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

ada ke patut cermin mata badut utk kucing?haha..

mmg nmpk corak sutera tu tak berapa cantik.haha..tp oklah akkdpt FM.Dompet cermin tu mmg kiut

Al-fatihah..

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
kalau pos kt zefa mesti zefa pn xbrkenan....he.he.he...

NzA berkata...Reply To This Comment

to izan
kalau p outstation camtulh izan..mcm2 ayah beli w.pn trkdg entah apa2...hu.hu.hu....cuma yg bestnya ayah xlupa belikan FM utk ibu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to shima
thanks syima..sedih dgn pemergian arwah..

betul gak tu...baru padan dgn mukakn kalau ayah xbeli apa2....

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.mie
kan..kan..kan.....org pompuan mmg begitulh..apa pun nk wat camne..redha jelh...

selagi anak2 xhabis sk jwbnya kena brtapa la kt rumah dulu...hu.hu.hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
ha.ha.ha....dh xde sapa yg nk, bagi je kt kucing farouk tu.....

2lh mmg corak xgitu menarik..tgh fikir2 nk buat apa dgn kain tu.....

About me