Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

28 Mac 2012

Result 5F.....

5F yang sentiasa bersama.

Alhamdulillah anak-anak ibu telah selamat jalani Ujian 1.
Akibat kesibukkan melampau ibu tak sempat nak update keputusan Ujian 1.
Bukan niat untuk membangga diri atau menunjuk-nunjuk
 tetapi sekadar catatan dairy kami sekeluarga.
Dairi ini akan jadi rujukkan generasi ibu pada masa akan datang.

Along a.k.a Farah Nabilah
Sorry ye Along sebab ibu tak sempat nak update
tentang result Along walaupun 1 minggu SPM diumumkan.

Syukur Alhamdulillah result SPM Along membanggakan kami.
Namun di atas permintaan tuan badan ibu terpaksa akur
supaya tidak mengumumkan berapa "A" yang Along perolehi.
Kata Along, biarlah result itu menjadi kenangan indah buat dirinya dan keluarga sahaja.
Namun result SPM Along dalam kategori cemerlang.
Walaupun Along tidak mampu menandingi pakcik kesayangannya
Ayah Yu yang meraih 10A1 2A2=12A (straight A).
Namun ibu tetap bangga dengan Along.
Doakan semoga Along terus berjaya melangkah ke tangga seterusnya.....
InsyaAllah....

Angah a.k.a Farah Nadiah.
Setakat paper yang diperolehi, Angah mendapat 5A dan 2B.
Masih menunggu 2 kertas yang belum dapat.
Syukur Alhamdulillah.....Masih kekal TOP 10
 dalam keseluruhan Tingkatan 5

Beby a.k.a Farah Najdah
Ada sedikitttttttttt perubahan  sikap Beby setelah melangkah ke tingkatan 4.
Moga Beby terus berubah menjadi anak yang tekun belajar.....
5 kertas yang diperoleh beby memperolehi 3A iaitu
Bahasa Inggeris (96%-A+), Agama (96%-A+) dan Sejarah (82%-A), Chemistry B.
Cuma ibu amat-amat tidak puas hati dengan kertas BM.
Ada ke patut dapat C....Aduyai.
Beby ni terlebih slang English dari Melayunya.....
Memang ibu akui,Beby amat fasih dalam BI.

Kakak a.k.a Farah Naurah
Alhamdulillah Naurah memperoleh A dalam semua subjek (5A).
Cuma kedudukan dalam kelas dari nombor 1 semasa
peperiksaan akhir tahun jatuh di tangga ke 2.
Semoga Naurah terus tekun berusaha..
InsyaAllah.

Muhammad Farouk
Bujang ibu seorang ni amat membakar hati ibu.
Setakat ini result Farouk membuat ibu hangin 1 badan.
Sepatutnya murid-murid di Tahap 1 perlu mantain
"A" dalam semua subjek tetapi Farouk mengagihkan
markah-markah itu dalam pelbagai kategori.
Ada A, B malah C...
Tak tahulah macam mana nak buat dengan Farouk nie.
Terlalu cuai semasa menjawab soalan peperiksaan.
Banyak soalan dibiarkan kosong tanpa jawapan.
Bukan dia tak tahu jawab tetapi "perasan" dia cepat siap.
Memang asyik nak kena cepuk je budak sorang nie......

Ingatlah wahai anak-anak ibu,
TIADA harta yang berharga selain dari ILMU.
Hanya itu yang mampu membantu hidup kalian nanti......

31 ulasan:

Iela Fazielah berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah...semua result cemerlang..tp farouk mmg kelakar la... xpe... kena usaha lebih lg...

atty's berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah tgk semuanya 5f success.

ummiross berkata...Reply To This Comment

Tahniah Along atas keputusan yang cemerlang! Tentu gembira hati ibu, ayah.
Alhamdulillah , cerdik-cerdiknya anak-anak NzA. Tenang dan senang hati kalu macam ni kan. Semoga Farouk pun dapat mengikut jejak kakak2nya, biasalah lelaki lambat sikit langkahnya.

mamaijat berkata...Reply To This Comment

.....alhamdulillah.....
tahniah buat kesemua 5 F jua bonda x ketinggalan ayahanda....

.....teruskan semangat juang ye anak2...semuga jadi insan yang cemerlang dunia dan akhirat...

.....F ke 3..a.k.a. Beby sekapal mamaijat....selalu cakap terbalik sebab 'direct translation'...hu hu hu....

cheqna berkata...Reply To This Comment

biasanya anak lelaki ni cepat je pick up nyer.
insyaallah Farouk pasti boleh =)

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

Tahniah.... Mama cukup berbangga dengan semua F ni seronok sgt membaca, ada setengah org akan kata kita berbangga tapi sebenarnya bagi mama ia motivasi untuk mama supaya middle doubble YY (kalau perasan nama anak mama ada midlle YY) akan berusaha....tapikan kak ibu memang anak lelaki macam tu kot... Macam hero hindustan..... Menang last minit :-)

wahida berkata...Reply To This Comment

wah...tahniah semuanya...
pandai2 anak akak...
saya tumpang berbangga kak...

bab farouk tu, biasa tu kak, anak lelaki mmg mcm tu la saya rasa...lambat panas sikit bab belajar ni...mcm adik saya tu la...huhu...

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Tahniah buat 5F! Walaupun ada yg C tapi itu masih lagi di tahap yg boleh diterima kan. Semoga mereka terus berusaha!

♥MAMASYAZA♥ berkata...Reply To This Comment

wahhhh saya tumbang berbangga dgn kejayaan anak2 akak, slalu saya bagitau ami, anak2 akak pandai

Zefa NorAsmara berkata...Reply To This Comment

Tahniah Farah-Farah semua.. :D

Farouk pun boleh juga. Go Farouk go!!

Norsalmi berkata...Reply To This Comment

Tahniah buat 4Farah..
Insyaallah, Farouk pun blh cemerlang macam kakak2nya..
Tahniah juga buat ibu & ayah mereka

saniah berkata...Reply To This Comment

tahniah along..tahniah juga pd ibu along..cemerlang anak2 cikgu ya.:)
moga murah rezki sepanjang masa..:)

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah dikurniakan anak2 yg bijak2. Tahniah buat 5f..buat farouk,its ok..nanti UPSR score ok!

NzA berkata...Reply To This Comment

to iela
thanks ilah...Alhamdulillah stakat ni mrk masih cemerlang...cuma akak risaukan farouk tu...hu.hu.hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to atty
thanks atty....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
thanks ummi..anak2 ummi pn apa kurgnya..semua cemerlangkan....

hrp2 gitulh ummi..risau sgt dgn farouk nie....

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
thnks mamaijat..brkat doa semua..alhamdulillah...biar mrk mcm anak2 mamaijat..semuanya cemerlang...

moga begitulh si bujang sorg...risau!!!!

he.he.he....geng la tu..Beby ni kalau ckp Melayu pn ada slang...entah dr mana dia dpt darah minah saleh tu......

NzA berkata...Reply To This Comment

to cheqna
moga2 gitulh nnti...amin.

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaQS
moga org xbranggapan mcm tu kan....semua catatan di sini sebagai kenangan buat 5F nnti..bila mrk dh dewasa br mrk tahu mcm mana keadaan mrk sepjg melangkah ke alam dewasa.....

Agaknya mcm tu lah kot....maklum la akak dpt bujang pn yg bongsu.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to wahida
thanks wahida....berkat doa kluarga n rakan2 semua...amin....

hrp2 gitulh nnti...risau hati ibu ni tgk kemalasan yg melanda dirinya tu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to dinas
thanks dinas...
sepatutnya dithp 1 "C" tu xwujud dlm kamus exam ttp si farouk tlh mencipta sejarah adik bradiknya...hu.hu.hu.......

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamasyaza
thanks su..moga anak2 su pn akn terus cemerlang..InsyaAllah....

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
thanks zefa....Amin..amin..amin..
Moga suatu hr nnti farouk ikut jejak kakak2nya tu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.mie
Thanks k.mie..hrp anak2 yah cemerlang mcm anak2 k.mie juga nnti...risau sgt dgn farouk tu...hu.hu.hu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to saniah
thanks kak....semoga mrk terus cemerlang......

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
Thanks PK..syukur Alhamdulillah...masih risau dgn sikap farouk yg belajar smbil lewa...xtekun langsung...hrp2 dia akn cemerlang nnti....

jemarisuri berkata...Reply To This Comment

tahniah buat anak2 ibu....insyaallah mrk smua berjaya di peringkat yg seterusnya...

NzA berkata...Reply To This Comment

to JS
thanks JS.....semoga begitulah hendaknya...amin...

anisalya berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah...
cemerlang anak2 akak.

NzA berkata...Reply To This Comment

to anisalya
Syukur alhamdulillah.....

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

tahniah 5F ! ;) sejuk perut akk..

About me