Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

27 Mac 2012

Masa Sentiasa Mencemburui Ibu...

Terlebih dahulu ibu mohon maaf kiranya sehari dua ni ibu agak sepi
dan membuatkan rakan-rakan merindui ibu.......
Eh!!!!Ada ke orang rindukan ibu....he.he.he...perasan sesorang.....

Mungkin orang dah bosan dengan perkataan "SIBUK" yang sering ibu luahkan.
Hari ini ibu guna perkataan "masa sentiasa mencemburui ibu".

Ibu sebenarnya suka dengan kesibukkan kerana dapat
membawa ibu jauh dari memikirkan tentang permasalahan..
Tetapi terkadang keadaan ini meletihkan minda ibu...
Cuma ibu bersyukur kerana masih diberi kesihatan yang baik.
Alhamdulillah.


Untuk kesekian kalinya ibu sibuk sebab perkara di atas.
Kedaan berlaku terlalu drastik.
Awalnya kami jemput VIP lain tetapi VVIP yang menawarkan diri untuk merasmikan.
Berita tentang ini pun pihak sekolah baru tahu semalam.

Apa nak buatkan.

Kami terpaksa akur .
"SAYA YANG MENURUT PERINTAH"....

Banyak perkara yang perlu di'settle'kan dalam masa 3 hari.
Persiapan tempat,
Persembahan,
Protokol,
Jamuan,
Hadiah=cabutan bertuah, cenderahati Jemputan Kehormat,VIP,VVIP....
Keceriaan dan macam-macam......

Kalau 3 minggu bolehlah kami berfikir dan berbincang.....
Ini 3 hari..Serba dipegang rasa tak kena....
Doakan yang terbaik untuk ibu dan rakan-rakan....
Aduyai...fening...fening....

24 ulasan:

ummiross berkata...Reply To This Comment

NzA,ummi doakan agar NzA terus diberikan kesihatan yang baik untuk menggalas segala tugas yang diberikan.
Ummi juga doakan NzA dan rakan-rakan dipermudahkan Allah SWT untuk membuat persiapan sebaik mungkin.

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
thanks ummi..semoga Allah prmudahkan segala urusan...dan yg bestnya, pd hari trsebut kami akan pakai pakaian rasmi thn ni iaitu batik sarawak..InsyaAllah, nnti kalau smpt nza akn tepek pic tu.....

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

Kak ibu, mamaqs antara yang pasti akan merindui nukilan kak ibu, sering menjadikan anak2 kak ibu sebagai semangat untuk menaikkan semangat dan berikan pada qayyum dan sumaiyyah.....

Kak ibu kesihatan jaga juga, jgn terlalu sibuk sampai kesihatan terabai ye...

Love u kak ibu

NzA berkata...Reply To This Comment

TO MAMAqs
tqsm my dear krn sering ke sini..terima kasih di atas penghargaan yg amat tinggi mamaQS berikan itu.
InsyaAllah moga Allah permudahkan urusan akak n diberi kesihatan yg baik.....amin.....

Norsalmi berkata...Reply To This Comment

Wah, hebat ni!! MB lagi yg rasmikan. Moga semuanya berjalan lancar. (Pssst... boleh mintak peruntukan besar utk sekolah ni. hehe..)

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.mie
2lh, tetiba MB menawarkan diri utk hadir.....Dekat2 PRU ni kot..bolehlah mintak lebih sikit....he.he.he....

mamaijat berkata...Reply To This Comment

.....salam dinda....
hu hu hu...
sibuk2 jugak...kesihatan juga utamakan yea!!!!

....Skul kami dah selesai meeting tu...

.....Biasalah dinda....kena tempuhi cabaran tu....barulah ada uummpphhh!!

...Lagi pun tunggu ajelah 'hadiah' yang akan diumumkan kelak..biasalah bila orang 'besar' datang merasmi ni..imbuhan yang kita dapat mesti BAIK punya...kan!!!

...semuga segalanya berjalan lancar....dan dipermudahkan yang maha ESA....Insyaallah...

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
w.salam kekandaku syg.
InsyaAllah, moga Allah kurniakan kesihatan yg baik utk memeruskan agenda ini.

Legakan bila majlis besar dh selesai...ttp bila selesai pn ada lg program2 lain mendatang...hu.hu.hu...

Harap begitulh mamaijat sbb 2 thn lepas pernah di"janji"kan dgn habuan oleh VIP ttp smpai skrg janji tinggal janji.....Moga mrk kotakan apa yg dijanjikan....InsyaAllah.....

sonata anak kancil berkata...Reply To This Comment

kami meeting PIBG hari Khamis ni...sibuk jugak untuk persiapan dengan anugerah kecemerlangan akademik sekali

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

walaupun masa mencemburui tp akk masih boleh up entri,perkembangan yg sgt bagus tu.hehe..

NzA berkata...Reply To This Comment

to sonata
beza 1 hr dgn kami..kami pn ada buat penyampaian kecemerlangan UPSR 2011...mmg sibuk...

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
trkdg n3 yg kluar tu yg akak dh draf awal2...ngee....

siti murni berkata...Reply To This Comment

Good luck kak untuk majlis besar tu..
semoga sukses dan berjalan lancar ya..

MulutPayau berkata...Reply To This Comment

3 hari..???? aduhhh singkatnya masa....semoga semuanya berjalan lancar...

..::..aRe-Na..::.. berkata...Reply To This Comment

smg sumenya bjalan dgn lancar..amin

NzA berkata...Reply To This Comment

to siti murni
Thanks dik...InsyaAllah, moga Allah prmudahkan....

NzA berkata...Reply To This Comment

to MP
masa yg amat suntuk utk buat prsediaan.....InsyAllah...moga dipermudahkan....

NzA berkata...Reply To This Comment

to arena
insyaAllah..begitulh hrpannya.....

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

takpe kak..dahulukan tugas dulu....biar semua dpt diuruskan dgn baik....semoga semua urusan akak okey yeak....

Zefa NorAsmara berkata...Reply To This Comment

Begitulah adatnya kak.. setiap kali VIP dtg, terkerahlah semua tenaga kita yang 'menurut perintah' ni.. Huhu..

anisalya berkata...Reply To This Comment

sibuk tu sibuk jugak tapi kena jaga kesihatan kak.

NzA berkata...Reply To This Comment

to lieya
mmg amat2 sibuk lieya..penat badan n minda.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
begitulh kita yg sentiasa "mmenurut perintah".......

NzA berkata...Reply To This Comment

to anisalya
InsyaAllah...thanks....

About me