Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

18 Ogos 2011

TOLONG IBU, Please!!!!!-Puasa ke 18

Tak habis lagi masalah blog ibu ni.
Pagi tadi ibu dah cuba "setting lama".
Ibu berjaya buat n3 dan terbitkan.
Tapi bila nak buat n3 dan masukkan gambar ,tak berjaya.
Yang keluar bende alah ini:

Terdapat ralat semasa muat naik.

Imej berikut tidak dimuat naik.

· 228816_149808901768138_120341661381529_288575_717194_n.jpg : Anda telah melampaui jumlah kuota muat naik foto anda.
Bagaimana boleh saya dapatkan lebih banyak storan untuk imej saya?
Imej dan foto yang dimuat naik melalui Blogger disimpan dalam Album Web Picasa, anda yang merupakan sebahagian daripada Akaun Google anda. Oleh itu, bilangan imej yang boleh anda muat naik bergantung pada jumlah ruang yang anda gunakan pada Album Web Picasa. Untuk mengetahui berapa banyak ruang tersedia yang anda ada, sila lihat arahan ini.
Perhatian: Sekiranya anda telah meningkatkan had kuota anda baru-baru ini, anda mungkin perlu log masuk ke akaun PWA anda, agar storan baru itu ditunjukkan di Blogger.

Harap maaf, anda telah melebihi kuota muat turun gambar anda. Untuk maklumat lanjut, lihat halaman bantuan Blogger .


Sedih teramat.
Ibu bukan pandai nak godek benda-benda ni semua.
Ibu mohon bantuan rakan-rakan blogger yang mahir
seperti Bee, Ummi Hanie, Kak Yong, ct N Honey
atau sesiapa saja yang mahir dalam bidang ni.
Please...please.....tolong ibu..
TENSION!!!!!!

14 ulasan:

IMANSHAH berkata...Reply To This Comment

try gi kat Picasa tu dan delete sebahagian gambar yg rasa tak penting..sebab selalunya kat picasa tu, gambar jadi duplicate

Mama QS berkata...Reply To This Comment

cuba ibu buang widget...mamakan dulu ada masalah yang sama... lepas mama buang widget nampaknya ok....

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

isk mmg tak tau,sory tak dapat tolong,dtg nak menyibuk komen jer.hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...Reply To This Comment

napa mcm ni erk..maaf kak..lily pun tak tau mcmana nk settlekan ni.. Hope kwn2 yg lain dpt tlg selesaikan mslh akak ni..

ct N honey berkata...Reply To This Comment

cuba pergi ke web picasa tu,mungkin dah penuh limitnya, tak pun hantar mesej kat halaman bantuan blogger,mungkin dia orang boleh tolong,sbb semlm pun ct dpt penyelesaian masaalah tu kat sana gak.

NaeBlog berkata...Reply To This Comment

Baru sedar blog akak ada masalah
Saya pun tak pandai, tapi betul juga cadangan cg.iman tu. Cuba delete gambar kt picasa sbb Ia jadi duplicate

Saya pun ada masalah utk buat n3 beberapa hari lepas, tapi bila tekan reload dah ok...

Harap masalah ini akan berakhir

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Saya pun tak reti, baru lagi dalam bab blogging ni tapi bila kak Nza dah dapat penyelesaian nanti, boleh gak saya tumpang belajar.

Cikli berkata...Reply To This Comment

semoga selesai masalah

ummiross berkata...Reply To This Comment

Ummi pun tak pandai NzA, moga ada yang sudi tolong NzA nanti...

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil berkata...Reply To This Comment

hanie ni dah lama tinggalkn blogspot , tu yg blur sikit...tp maybe la sbb gambar punye stor dah limit ... problem akk skrg cume xleh upload gambar kan ?

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil berkata...Reply To This Comment

dari FAQ yg Hanie baca tu , 1GB saja diperuntukkan utk letak gambar/video dlm Picasa album tu...klu nk lebih,kena beli le pulok ...

so hanie suggest akk pakai servis penyimpan imej dari luar contohnye Photobucket (mcm Hanie pakai) . Hanie pun dah lama gak xdpt upload pics dari PC sndiri..trpakse upload ke Photobucket dulu , pastu amek link dier ...

Iela Fazielah berkata...Reply To This Comment

kak.. ingat x dulu ila pernah ckp ila pun xleh upload gmbar... mmg gmbar ila pun dah penuh..so skrg ila daftar kat picasa tu.. mmg ada 3-5 ribu gmbar ila upload spnjang berblogger ni.. skrg ni ila akan upload dulu dlm picasa... pastu kat n3, ms akak nak upload gmbar, akak upload tru picasa web album yg akak dah upload td.. kena buat 2 keje..tp nak wat xcamne... itu je caranyer

NzA berkata...Reply To This Comment

to ilah
Thanks ilah, akak dh cuba buat cara tu....

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Kalau tak silap kita kena buat email baru.

- Gi kat Permissions pastu Add autors dan masukkan e-mail address baru
- Setiap kali nak upload gambar, kena sign in guna e-mail baru.
- Kita blh share sehingga 100 autors

About me