Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

12 Ogos 2011

Menghitung Hari-Puasa ke 12

Ibu menghitung hari bukan kerana tidak sabar untuk menyambut hari raya.
Tetapi menghitung hari untuk menatap wajah-wajah kesayangan ibu.
Wajah yang sentiasa ibu rindui di kampung.

Dan ibu sangat bersyukur kerana sepanjang usia
perkahwinan ibu, kami akan menyambut hari raya di kampung ibu.
Bukan dari desakan ibu.
Tetapi di atas kehendak ayah sendiri.
Ibu amat bersyukur sangat-sangat.
Walaupun ada suara-suara yang tidak senang dengan
keadaan ini.
Ayah amat memahami dan bagi Ayah di Johor
kami menyambut hari raya selama 1 bulan.
Bila-bila masa kami boleh meraikannya....
Jadi tiada masalah giliran timbul bila setiap kali.hari raya akan menjelma.

Dan ibu bersyukur kerana mempunyai seorang 
ibu mertua (MIL) yang memahami kehendak anak lelakinya.
Malah  MIL akan akan menyediakan
kerepek pisang, rempeyek, karas, dan kuih deram
untuk dikirim khusus kepada besannya di sana..

Terima Kasih Ayah!!!!!Terima kKasih Mak!!!!

36 ulasan:

IMANSHAH berkata...Reply To This Comment

raya kelate meriah, tapi tak tahan JAM

hani@debumelukut berkata...Reply To This Comment

bahang raya dah terasa ni...baju raya dah siap?

Ena berkata...Reply To This Comment

bestnyer kak klu setiap tahun leh beraya umah family sendiri.. dan raya di pantai timur kemeriahannya lain kan.. :)

Cikli berkata...Reply To This Comment

ibu ni awal-awal dah main saikologi dgn ayah. hehe

Izan Ishak berkata...Reply To This Comment

bestnya.. rasa tak sabar nak jumpa mak ayah ye kak...

syukurlah akak dpt suami yg sgt memahami~

sizuka[Izzati] berkata...Reply To This Comment

sweetnya.hehe.

mamalieyna berkata...Reply To This Comment

seronoknye kak, eina...2 tahun sekali baru kena giliran..sbb en suami tu selang tahun baru dpt cuti time raya ni, then kena take turn beraya kedah or johor, kami dok tgh2 kan..hu~ tahun ni dia kena bertugas..hu~

apapun Alhamdulillah suami akak n MIL memahami kan..

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah klu ayah n mil sporting..raya di johor sebulan kan?tak macam di utara,tak smp seminggu dh tak rasa suasana raya

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

wah bestnye cam tu kak...tak yah kalut nakbalik mane dulu mane dulu.....ape2 pun yg penting due pihak boleh menerima dgn baik..so takde ape masalah dah....

ummiross berkata...Reply To This Comment

waa dah terasa bahang raya ni NzA, baiknya suami, MIL NzA...

anggunpesona berkata...Reply To This Comment

Saya pulak setiap tahun beraya di rumah MIL. Raya kedua baru balik kg saya. Wah bila baca entri ni rasa dah dekat nak beraya. Tapi rasa sedih pulak kerana tahun ni mak dah tak de. Beraya dengan adik beradik ajelah.

Maya Mayana berkata...Reply To This Comment

kalau boleh saya memang nak macam tu tp apakan daya,suami saya adalah org kanan emaknya,tukang cari daun,teman belanja dapur utk masak raya dsb,saya pasrah but setelah 2 thun berturut-turut beraya disini dan thun ini khabarnya anak sedara akan bertunang saya rasa nk blik kmpung atuk saya dan beraya dgn mak,abah,atuk dll...walau ayah kena stay sini,post kami ke kmpg dulu ye ayah,,ehh terpnjg pulak...hehe...terima kasih like gambo orang tk gi kelas photografi ni :D

MulutPayau berkata...Reply To This Comment

rasa macam dah dekat nak raya...Alhmdulillah akak punya suami dan MIL yang memahami...

NzA berkata...Reply To This Comment

to iman
meriah sgt2 cz nk kejar masa beraya..yg xthn ttg jam tulh...hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to hani
sbb baju dh siap dh xsabar nk blk kg nie....hi.hi.hi...

NzA berkata...Reply To This Comment

to ena
syukur ena krn semua itu di atas kehendak ayah sndiri.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to cikli
xpyh main psikologi pn confirm kelik kelate....hi.hi.hi.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to izan
syukur sgt2 izan cz tiap kali raya xperlu bersedih2.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to sizuka
mmg sweet sgt.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamalieyna
nk wat camne eina dh kerja...kena redha jelh.......

Apa pun sabar ye eina...

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
2lh syukur cz mrk saling memahami. Kt kelantan kemeriahan raya cuma 3-4 hr je ttp kt johor kami beraya selama 1 bln.

NzA berkata...Reply To This Comment

to lieya
syukur krn sejak kawin kami xde masalah ttg blk kg masa raya......

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
sy agak brnasib baik ummi bab2 raya ni..xde masalah berebut kg....syukur.

NzA berkata...Reply To This Comment

to anggun
kalau msg2 redha xjadi masalahkan....sedihkan ttp brsabarlah.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to yana
ucu anak manja mak n sudah semestinya dia jadi org kanan mak..mmg sedihkan yana ttp apa nk buat...Akak brsyukur krn abg lebih suka menyambut raya di kg akak..w.pn apa skali pn dia ttp nk raya di sana...after raya ke 2 abg dh siap suruh abah kt kg booking kg utk blk BG bagi majlis tu..akak n anak still kt sana.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to MP
syukur sgt2 krn mrk memahami....

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Gitulah perkahwinan yg bahagia, ada give & take gitu :)

NzA berkata...Reply To This Comment

to dinas
Alhamdulillah setakat ini amat bahagia dgn kurniaan drNya....

Mohamadazhan.com berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah, moga kebahagiaan berpanjangan dan dirhmati =)

zaty luvlianncezzz berkata...Reply To This Comment

yezzz.posa ke 12. amboiiii beshnya idup ibu.semoga sentesa berbahagia hendak nye :)


S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

NzA berkata...Reply To This Comment

to azhan
InsyaAllah..amin..amin..amin....itulhhendaknya.

NzA berkata...Reply To This Comment

to zaty
sekejap je masa berlalukan..

Bahagia bila org memahami kita....

Areef Ibn Naim berkata...Reply To This Comment

yg penting persefahaman kak, ada tolak ansur... klu dok berbalah, payah gak... so, dh cukup lum milage cik black...

NzA berkata...Reply To This Comment

to areef
itu yg trbaik...saling brtolak ansur..
blm lagi la..rasanya xsmpai target la..redah jelh dgn nekad...hu..

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil berkata...Reply To This Comment

iyelah .. baru la aci kan , sleama ni akk menetap di johor , masa raya balik klate pule... ;)

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummi hanie
yes betul....

About me