Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

5 Ogos 2011

Menu-Puasa ke 4 dan ke 5

Kali ni petang baru ibu tayang menu semalam dan hari ini..
Sementara menanti waktu berbuka petang ni....

 Puding gula hangus + roti 

 Ikan patin masak asam pedas versi Kelantan.
Asalnya nak masak gulai tempoyak 
tetapi rasanya anak-anak tak begitu suka
bau tempoyak.
So terpaksa mengalah dan masak asam pedas versi Kelantan je 
tetapi makan dengan tempoyak.

 Ikan goreng celup tepung.

Ulam timun + ikan kering...

Hari ni ibu masak ikan percik + terung bakar + tempe goreng.
2 aje menu untuk petang ni....

26 ulasan:

IMANSHAH berkata...Reply To This Comment

saya baru je beli puding gula hangus, mahal skrg tau

sizuka[Izzati] berkata...Reply To This Comment

wah.nomnomnom sedapnya ikan patin :D

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

hari nie mkn nasib n ayam goreng tepung jer..plus air soya.aiman mkn kuih tepung pelita beli..:)

NzA berkata...Reply To This Comment

to imanshah
mmg mahal n kalau utk family akak kenalh msk sndiri...baru puas mkn...

NzA berkata...Reply To This Comment

to sizuka
ikan patin feveret penduduk negeri pahang....

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
sedap tu..akak pn masak simple aje...yg pnting anak makan n xmembazir.....

puanbee berkata...Reply To This Comment

ibu rajin betui masak2 memasak ni , sy buat simple2 je jaga org demam ..

kakyong berkata...Reply To This Comment

sedaonya puding karamel..

kak,
kongsikan resepi utk buat kuah/sos ikan percik tu.. ke kak pernah kongsikan sebelum ni...

NzA berkata...Reply To This Comment

to Bee
xrajinnya Bee ttp 2lh, family yg besar kena la rajinkan diri memasak...hu.hu.hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to kak yong
mmg sedap kak yong..anak2 akak semua suka kecuali ayah...hu.hu.hu..

dh ada kak yong ttp ayam..sosnya sama cuma kalau masak ikan kena bakar lh...
linknya kt sini

http://4fn1mn.blogspot.com/2010/12/ayam-percik-tarzan-versi-ibu.html

insan_marhaen berkata...Reply To This Comment

bebaru ni Angah sempat singgah rnr sg perak dan belikan IM ikan patin masak tempoyak..

NzA berkata...Reply To This Comment

to IM
sedap tu IM....Perak mmg trkenal dgn masak tmpoyak yg sedap.

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil berkata...Reply To This Comment

byknyer menu2 cedap2 akk ... plg x tahan menu 1st tuu..hanie kan sweet tooth org nyer :p

Teratak Hami berkata...Reply To This Comment

Ni kalau jual kat PaRam, sure laku ni.

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

kak NZa..saya suka sgt tau puding gula hangus tuh..pndainya kak nza buat..dulu pernah gak try buat skali tp tak berapa jadik..lembik pudingnye..hehehe..so smpai skang klu time bulan pose kompem cari mendalah ni kat param..sedapppppp..=p

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummihanie
anak2 akak pn suka sgt puding tu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to Hami
ha.ha.ha...xsmpt jual dh licin dikerjakan anak2 n suami....

NzA berkata...Reply To This Comment

to lilyAzliayana
mmg sedap n rasanya dh makin mahalkan...

kalau lily nk keras sikit, lily masukkan dlm 2 sudu besar tepung jagung..InsyaAllah xlembik lg....

Cikli berkata...Reply To This Comment

puding tu berapa kalori tu

NzA berkata...Reply To This Comment

to cikli
xsmpt nk kira cikli, dh abis dibedal.....ha.ha.ha...

♥MAMASYAZA♥ berkata...Reply To This Comment

semuanya menu yg best2

yaya | mohd berkata...Reply To This Comment

adoiii..perot ni da bunyi2 la :P cdap nye lauk2 tu.
berselera je tgh2 puase ni.
aishh..ta boley lbih2.pose2.ehee..
btw.slmt berbuka hari ni :)

ummiross berkata...Reply To This Comment

teringin puding tu, kenapa kalau ummi buat selalu jadi keras ek NzA.

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamasyaza
simple je su..ikut selera anak2....

NzA berkata...Reply To This Comment

to yaya
siang kalau tgk makanan mmg mengodakan yaya,,,hi,hi,hi,,,,,
selamat berbuka juga utk yaya...

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
ummi ada campur dengan tepung ke???? biasanya kalau campur dgn tepung jagung ia akan keras la....

About me