Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

8 Ogos 2011

Edisi Shopping Baju Raya-Puasa ke 7

Semalam baru terheggeh-heggeh nak pergi shopping baju raya anak-anak.
Kebetulan Ayah tengah free.
Seawal 9.00 pagi kami dah keluar dari rumah menuju ke Muar.
Singgah beberapa buah  butik dan bazar.
Melayan kerenah anak-anak remaja yang semakin membesar.
Dan punya citarasa yang tersendiri.

Sekarang ni dah tidak ada lagi baju warna sedondong.
Tema kami ialah baju 'plain'.
Ayah dan Farouk masih serasi bersama.
Ibu dan 4 Farah masing beli baju ada bling2...
Ayah memilih baju Melayu berwarna oren untuk dirinya dan Farouk....

Si anak-anak dara tak nak kalah dengan ibu.
Bila ibu beli baju  bling-bling masing-masing nak juga.
Lawan tokeh betul budak-budak nie.
Ayoyo...
Si ayah jenis tak kisah.
Apa yang anak ambil, tidak dibantah.
Ibu pula yang banyak songel....hi.hi.hi...
Sayang rasanya kalau beli baju yang mahal-mahal
tetapi  lepas raya tersimpan je.
Yelah, mereka nak pakai baju tu kemana kerana
sejak dah besar mereka terkurung aje di rumah.
Lainlah ibu, baju-baju itu akan digunakan setiap masa
untuk bekerja.....
Alahai anak-anak....

 Sana sini pilih baju.
Yang tak tahan masing-masing dok tunjuk baju pilihan.
Harganya, mak aiii, semua yang mereka berkenan berharga RM100++.....
Mau tidak botak si ayah melayan kerenah anak-anak dara tu.
Kalau 2 pasang sorg RM100-Rm130 x 5 x 2 pasang= ?????
Itu baru 2 pasang.

 Bukan setakat shopping baju raya anak-anak dara ini,
ada je  aksesori sampingan yang mereka berkenan..
Alahai anak ibu.
Sudah nampak ciri-ciri macam si ibu.....


 Naurah pun tidak mahu kalah.
Bila kakak beli jubah moden, dia pun nak jubah moden juga.
kecik2 cili padi budak ini....
Baju-baju jubah moden tu boleh tahan mahal harganya
walaupun untuk saiz sebaya Naurah....


Dah-dah jom balik.
kalau lama-lama dengan budak-budak ni maka bertambah botaklah si ayah..
hu.hu.hu...

37 ulasan:

hani@debumelukut berkata...Reply To This Comment

wahh..dah siap shopping yer..selagi belum habis puasa, shopping juga tak habis habis kan?akak lah cmacam tu.

Cikli berkata...Reply To This Comment

kuah yang tumpah ke nasi ni kak

L berkata...Reply To This Comment

jom befikr sejenak http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html =)

nieda berkata...Reply To This Comment

anak2 dara dah pandai memilih..

Teratak Hami berkata...Reply To This Comment

Saya tak shopping lagi. Anak2 dara saya masih kecil lagi, jadi mungkin saya belikan T-shirts sedondon jer.

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...Reply To This Comment

hehe..bgitulah kak bila anak dara dh pandai memilih..Qis kecik2 ni pun pandai gak nk memilih baju sendiri..ni baru seorg ni.. :D

sizuka[Izzati] berkata...Reply To This Comment

like mother like daughter.teeeheee.syoknya dah soping baju raya!

Cikguzam berkata...Reply To This Comment

Salam NZA,
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK PADA PUAN SEKELUARGA. SEMOGA SEMUANYA MENDAPAT KEBERKATAN ALLAH, AMIN AMIN AMIN.

anggunpesona berkata...Reply To This Comment

Bila anak dah besar mmg pening dibuatnya. Dulu apa yg kita pilih itulah yg mereka pakai tp skrg ni diaorang lg cerewet nak memilih ikut citarasa msg2.

Baju Kurung Budak berkata...Reply To This Comment

Salam.
Susah juga nak layan kerenah anak ni kan? Tapi awalnya beli baju raya.

wahida berkata...Reply To This Comment

mesti berabis byk ni...

saya jugak la yg belum shopping lagi kak..

Iela Fazielah berkata...Reply To This Comment

mmg kaw diaorg soping ea kak... mmg bertambah botak ayah diaorg.. hehe

Mama QS berkata...Reply To This Comment

Ibu...Mama sebelum raya dah pergi membeli belah baju anak-anak, baju mama dan Sumaiyyah hantar tempah, Qayyum dengan ayah dia baru semalam g tempah itu pun mama dah berleter baru ayah dia pergi geram tul....hehehehe

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

haha kesian botak kepala ayah..sy shopping pun belum..dkt2 raya la br pegi beli baju aiman.abah n ibu takde baju raya pun no hal punya.hahaha..

yaya | mohd berkata...Reply To This Comment

ehee..bestnye gi bli baju same2.
mesti rmbang mate,nak yg itu,nak yg ni.
hee :)
penat yer mama lyn kerenah anak2..
tape...aslkan sume puas ati :)

Dilla Ady berkata...Reply To This Comment

dilla tak beli pun kak baju2 da siap ni..mahal la kak..

btul tu baru 2 pasang, kalu berpasang2? huhuhu

NzA berkata...Reply To This Comment

to hani
baru 50% tu......lagi 50% kena tunggu next week lak...

NzA berkata...Reply To This Comment

to cikli
kemana tumpahnya kuah kalau xke nasi...hi...

NzA berkata...Reply To This Comment

to L
nnti p tengok...

ummiross berkata...Reply To This Comment

bestnya dah start shopping, ummi belum lagi ni...

NzA berkata...Reply To This Comment

to nieda
itulh, dulu akak camtu, anak manja abah skrg giliran anak lak....

NzA berkata...Reply To This Comment

to hami
masa mrk kecil mmg senang hami cz semua ikut citarasa kita..lagi pn utk anak2 kecil ni kita cr yg plg simple n selesa.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
anak2 dara mmg camtulh agaknya....

NzA berkata...Reply To This Comment

to sizuka
hi.hi.hi...yelh kot.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to cikguzam
selamat berpuasa juga utk cikgu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to anggun
yelh, dulu kita camtu skrg ni anak lak...hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to BKB
org lain dh lama tempah, kita yg yg br trheggeh...hi...

NzA berkata...Reply To This Comment

to wahida
anak ramai wahida, camtulh.....utk baju je dh cecah K....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ilah
mmg botak melayan kerenah anak2 dara ayah tu......he..

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaQS
2lh, org lain dh tempah awal2 ,kami je br sibuk..kononnya nk jahit sndiri ttp tiba2 xde mood.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
2lh, selagi xshopping asyik sibuk je msg2 brtanya....

Ni ibu n anak sama2 brlawan, ayah yg pokai...hi...

NzA berkata...Reply To This Comment

to yaya
bkn anak je yg rambang mata ttp ibu pn sama...semua cantik2...geram tgk ttp bila tgk harga mak aiii....

NzA berkata...Reply To This Comment

to dilla
mmg mahal brganda2 dilla ttp 2lh, dh siap ada bling2....semua cntik2 kt mata akak...hu.hu.hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
anak2 sibuk dok ajak ummi..risau agaknya cz kwn msg2 dok cerita ttg baju raya...hi...

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

biasalah bebudak tengah membesar, tambah lak yg remaja tu, sure la nak bergaya, hehehe

puanbee berkata...Reply To This Comment

ibu terhegeh2 dah beli , saya belum beli apa lagikkk nih

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil berkata...Reply To This Comment

hanie jugak belum shopping baju raya .. baru tempah dress english cotton utk ank2 dara tu jer..abahnye kata dah belikan baju raya sedondon utk anak2 kelmarin ... rupenye xtahu lg macammane sbb lg 3 hari baru abah depa balik ...

takper,ayah byk fuluss ... bile lg nk shopping sakan selain raya kan kak ? ;)

About me