Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

28 November 2014

Merasmikan Pizza-Hut BG

Tahniah kepada anak-anak yang berjaya mendapat 5A  dalam UPSR.
Tahniah juga buat anak saudara ibu dan Adam (anak Aziela)....
Ibu turut bangga dan gembira dengan kecemerlangan kalian.
Terkenang pengalaman manis 4Farah dihari pengumuman UPSR......

Bagi yang tak capai target jangan bersedih kerana tidak semestinya
kita tak cemerlang dalam UPSR kita akan kecundang dan gelap masa depan.
Dari pengalaman ibu yang bergelar guru,
ramai diantara anak-anak murid yang result UPSR suam-suam kuku
kini berjaya bergelar doktor, peguam, engineering, guru dan 
bidang profesional lain......
Ok jangan sedih2 ye...yang penting usaha dan tawakal....
Dan bagi yang cemerlang teruskan langkah anda hingga
berjaya ke menara gading.....InsyaAllah...

Eh....panjang pulak cikgu ni berceloteh.....adeh...
Ok berbalik kita pada tajuk asal.
Kalau buat karangan BM memang confirm E dalam tangan....he3x...
Tajuk tak boleh blah....hahaha....sila jangan percaya.
Sebenarnya area rumah ibu ni ada sebuah restaurant fast food baru dibuka.
Adalah dalam 0.3km je gitu...
Rasanya dah dekat 2 minggu kot dibuka.
Balik sekolah mesti mata Farouk tertumpu ke situ sambil-sambil buat 
nyanyi "pizzahuuuuttttt".
Ibu buat-buat tak layan.
24 jam rasa tak cukup-cukuppppp....

Awal cuti sekolah Farouk pulak dihantar ke Kem Smart Quran.
Tiba-tiba jiwa ibu tak tentu arah....
Rindu anak-anak punya pasal..mulalah ibu syahdu sorang-sorang.
Kat rumah tinggal berdua je dengan Naurah....

Tetiba rasa nak pergi jadi "perasmi pizza-hut BG"......
Maka tanpa berfikir panjang cepat je Naurah setuju......

 Tinggal 1F......huhuhu....

Selera dynasor si ibu yang tak sedar diri.
Bila Big Box sampai baru perasan  hanya ibu berdua je dengan Naurah....

Terkejuzzzz ibu....Alamak sapa nak makan semua ni kakak......adeh.
Dalam kepala ibu masih ingat 5F ada disisi......
Angau betul ibu.....

 Posing dulu sebelum makannnnnn.....

Yang paling sadis bawak pulak Naurah yang jenis tak kuat makan dan
si ibu yang sedih tiba-tiba........
Tak luak pun kami makan.
Emmmmmm.....tamak haloba + tak sedar diri akhirnya
Big Box tu kami tapau je bawak balik......

Itu jelah kisah perasmian kami di pizzahut BG.....

p/s:
Untuk 4hari 3malam kami pergi bercuti.
Cuti yang ayah bisik2 sempena anniversary kami.......
InsyaAllah kita jumpa lagi...

22 ulasan:

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

Aduhai kak ibu big box tu mahu kena bigkan mulut utk makan heheheeee....

Kakcik Nur berkata...Reply To This Comment

Wah...memang tak terhabiskan kalau setakat makan berdua tu... :)

LYAfrina berkata...Reply To This Comment

sedapnya makan2..
lya dh lama sgt x makan pizza

ummiross berkata...Reply To This Comment

Setiap kali makan istimewa mesti teringatkan anak2 kan NzA...

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

Kalau ayu boleh abis ni kak ...hehehh

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...Reply To This Comment

mcm besttt jek emnu2 big box tuh..nk try order lah lenkali..hahaahha..nway, happy holiday kak nza..=)

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

bab makan nafsu mmg lebih,sudahnya tapau bawak balik juga!kalau bawak famili kami senang je nak licinkan semua makanan tu.laki bini anak semua kuat makan.hehe

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Kesian Farouq tak dapat bersama meraikan pembukaan PizzaHut tu...

Hihihi...

aquarius morius berkata...Reply To This Comment

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

NzA berkata...Reply To This Comment

@Joanna Yunus
aha la mamaQS,kena besarkn mulut n luaskan perut....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Kakcik Nur
yelah kakcik...byk sgt...tamat haloba punya pasal....

NzA berkata...Reply To This Comment

@LYAfrina
akak pn jrg ke pizza sbb agak jauh....ni dh dkt nmpknya lbh keraplh...

NzA berkata...Reply To This Comment

@ummiross
yelah ummi...gitulah perasaan seorg ibu

NzA berkata...Reply To This Comment

@ayu Ismail
boleh habis ke ayu...byk tu...he3x

NzA berkata...Reply To This Comment

@Lily Mama Zara|Zareef|Zayed
boleh tahan jugaklh lily tapi dh mkn berdua terus xde selera.
Tqsm lily....slamat brcuti jugak utk lily.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Puan Kutu
masa ramai dulu brselera la jugak PK..skrg...emmmmmm.
He3x....jom2x...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Muhammad Syahmi
2lh...kesian dia....nnti dia tamat KSQ kena bwk nie

NzA berkata...Reply To This Comment

@aquarius morius
tqsm sudi singgah

Mummydearie berkata...Reply To This Comment

Hahaha, kak terlupa ya cuma tinggal seorang je anak kat rumah! Yang beria-ia nyanyi lagu pizzahut tak dapat pulak pergi. Kesian Farouk. Penat nyanyi nak bagi hint.

Kesudahannya, tapau bawa balik pun berapa hari baru habis kak? Hehehe.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Mummydearie
2lh, biasa ada 5f skrg tinggal naurah. Jwbnya trpaksa la mengadap baki pizza tu dlm keterpaksaan....adeh

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Jangan biarkan Farouk baca ni, jangan dia merajuk...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Muhammad Syahmi
Ha betul tu....dia mmg suka baca blog ibu dan lepas tu komen mcm2...ni xsmpt la nk baca sbb sibuk kt sana....

About me