Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

19 November 2014

Beby dan Kuantan

Hari ke 3 camping ibu bekejar ke Kuantan ditemani Naurah dan seorang anak rakan ibu
dan bekas anak murid ibu, Alia.
Dua orang hero ibu tak dapat ikut serta kerana Farouk  masih bercamping dan
Ayah berada di Penang.....

Perjalanan pergi dan balik memakan masa 7 jam amat memenatkan dan disusuli
program sekolah yang padat.....Fuh!!!!
Bertolak seawal 6.15 pagi dan tiba di Kuantan pukul 9.50 pagi.
Tiba di Kuantan terus ibu ke kolej Beby.
Mak aiiiii...baru 1 sem dah penuh 1 lori.
Agaknya habis 3 tahun lagi kena sewa trailers.......

Selesai punggah barang Beby kami singgah ke ECM.
Mengisi perut di Jonny's Restauran.
Sambil tu sempat layan anak dara bershopping.

Makanan yang kami order.
Ibu dan Beby order menu yang sama manakala Naurah dan Alia (anak kawan ibu)
order menu lain.

Mengisi perut.....

Selesai urusan anak-anak dara bershopping kami singgah 
big apple dan ibu sempat singgah beli keropok otw balik Muar.

Mujurlah Beby dah makin cekap memandu.
Dia mengambil alih tugas memandu kerana ibu sangat2
kepenatan kerana dah 2 hari ibu cuma sempat  tidur selama 3-4 jam saja....




9 ulasan:

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

tu dia penuh bonet dengan barang2 beby..anak perempuan cmnilah kan.klu laki simple sikit.hehe

LYAfrina berkata...Reply To This Comment

huhu.. penuh sekereta tu..
mesti semuanya nak diangkut tu.. hehe

Kakcik Nur berkata...Reply To This Comment

Bila anak2 dah 'lepas' belajar nanti, mudah2an ringanlah sedikit tanggungjawab ibu... :)

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

untung ada anak besar..boleh jadi driver akak...banyak betul barang beby...org perempuan kan ...hehehe

lovelywa berkata...Reply To This Comment

wahh sronoknye bercamping..lama dah tinggalkan dunia camping nih..sekali sekala seronok gak kan..

btw salam perkenalan dari saya ;)

mamaarifakeem berkata...Reply To This Comment

Syoknya camping....
Adooi terbyg kepenatan akak, mujur ada 2nd driver ;)

eima berkata...Reply To This Comment

gini juga la kami penuh brg klu pi mana2.. yg dekat pun sama ...klu boleh nk angkut semua

lia ummiirfan berkata...Reply To This Comment

Panjang entri.. seronok baca.. tapi, bab last pasal makanan tu jugak yang menarik.. hihi..

ummiross berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah..anak2dah cekap dan boleh diharap untuk memandu, bolehlah NzA berehat sikit kan.

About me