Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

1 Disember 2014

Kini Pengusaha Butik

Yelah sangat tu.....tajuk saja buat gempak.
Hari ni nak cerita kisah puteri ke3 ibu.
Sekarang Beby sedang bercuti Sem selama 2 bulan.

Hari ke3 cuti Beby bisik-bisik pada ibu yang dia nak kerja part time.
Katanya tuan butik tempat dia kerja part time lepas SPM dulu asyik call tanya bila Beby cuti....
Emmmmm...ibu sebenarnya belum puas beramah-mesra + gosip-gosip dengan Beby.
Ibu iakan aja permintaan Beby dan ayah sentiasa menerima keputusan ibu tanpa banyak soal.....

Beby seorang anak yang berdikari......minat berniaga....
Melencong dari course yang dia belajar sekarang.
Cita-cita nak jadi lecture BI tapi Beby juga minat berniaga....
Takpelah......semua tu memberi pengalaman buat Beby.
Disamping dapat menjana pendapat dapatlah dia isi masa cuti panjang ni.

Yang paling kelakar bila ibu tanya:
Ibu : Beby nak beli apa dengan duit gaji tu...
Beby : Beby nak kumpul buat beli kereta....
Haaaaa.....terkejut beruk ibu.....alahai anak...menggunung cita-cita Beby...
Moga impian tercapai nanti......ha3x......

18 ulasan:

Ann Ishak berkata...Reply To This Comment

kumpul duit ada matlamat...mesti bersemangat beby merealisasikan impian dia nanti :)

Acik Erna berkata...Reply To This Comment

kumpul duit sendiri baby..kemudian ibu tmbah..tercapai jugak cita2 baby nanti

Acik Erna berkata...Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
LYAfrina berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah..
bagus beby..rajin berusaha cari duit poket sendiri... pndai berdikari..

NzA berkata...Reply To This Comment

@Ann Ishak
mmg bersemangat sgt dia...he3x..

NzA berkata...Reply To This Comment

@Acik Erna
InsyaAllah...kalau ada rezeki lebih....amiin.

NzA berkata...Reply To This Comment

@LYAfrina
dia sejak kecik pndai berdikari...xboleh duduk diam...ada saja yg difikirkan utk jana pndptan.

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

bagus anak2 akak..semua baik2 dan menjadi heheheh..senang hati kan kak...beby pandai berdikari...mesti seorg yg rajin sbb tu bos lame cari die balik...

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

baguslah kak nza...dia suka berdikari...

Mummydearie berkata...Reply To This Comment

Salam singgah, kak! Lama tak mai BP. Hehehe...

Baguslah tu kak ada anak nak jadi usahawan berjaya part time (Eh, ada ke gitu?) Kalau saya, saya buat muka sedih je masa tanya nak buat apa dengan duit gaji tu. Dengan harapan duit gaji pertama, Mommylah yang dapat belanja dulu ^_^

NzA berkata...Reply To This Comment

@lieyalatif
Dia berbeza sikit lieya..lbh brdikari n otak bisnes..he3x..
Mmg spesis wokerholic mcm ayah dia kot. Sbb tu bos syg sgt2 kt bb

NzA berkata...Reply To This Comment

@ayu Ismail
Lepas spm dulu dia mula brdikari. Mayb rasa seronok dpt gaji sndiri

NzA berkata...Reply To This Comment

@Mummydearie
Aha la rindu kt MD.
He3x....ibu je berangan lebih. Ank jd kuli je...itulh kan..kalau buat muka sedih confirm dpt tu.

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Bagus ada dua cita-cita. Lect BI dan meniaga.

Sebelum ngajar, boleh jual kat student. hehehe...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Muhammad Syahmi
Ha3x.....jgn nnti paksa student beli brg2 udahla.....

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Entah entah nanti student pulak paksa suruh bawak barang jualan setiap hari ke kelas...

Langsung tak belajar, masing-masing sibuk nak belek barang jualan...

Hehehe...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Muhammad Syahmi
Ha3x....bahaya tu..nnti kelas BI dah jd kelas bisnes....

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Hahaha...

About me