Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

24 November 2014

Kerana RIndu

Hujung minggu dihabiskan dengan mengukur lebuh raya Utara-Selatan...
keluar masuk tol demi mengubat kerinduan pada anak-anak.
Bermula perjalanan dari BG ke Melaka.
Keluar tol di Ayer Keruh...
Jemput Along di kolej kediaman UTeM....
Keluar semula ke lebuh raya.....
Meneruskan perjalanan ke UiTM Seremban.

Menghala ke destinasi....
Mungkin 2-3tahun ni , ibu akan mengukur jalan ke sini
dan juga Kuantan.....

Tiba di sini sudah petang..

Mujurlah Along dan Angah belajar di IPTA yang jalannya sehala.
Cuma Beby seorang menghala ke Pantai Timur....

Walaupun penat namum segalanya akan hilang bila melihat wajah 
anak-anak di depan mata........

 Wajah riang-ria 3Farah bila dapat bersama.
Dalam kereta pun cukuplah mereka melepaskan rindu.

Siblling merangkap BFF 

Kami tumpang solat di kolej kediaman Angah.
Cepat sungguh masa beredar.
Ibu terpaksa meninggalkan Angah...
Nasib baik kali ini Angah tidak ber"drama" airmata.....

Meneruskan semula perjalanan memasuki lebuhraya.
Hari semakin gelap...jalan sesak dan tiba-tiba hujan turun
dengan lebatnya berserta angin kencang...
Memang menghalang pandangan.
Semua kereta menyalakan lampu kecemasan dan bergerak dalam 40km/j....
Apapun kami meredah juga hujan.....

Terus melencong keluar semua ke plazza tol AyerKeroh
untuk pulangkan Along semula.

Meneruskan perjalanan ke Selatan dengan hujan yang lebat.
Jalan yang sesak teruk..bertambah sesak dengan adanya kemalangan
di jalan sebelah menghala ke Melaka...
Sebuah bas terbalik melintang jalan.
Kalau tak silap ibu lebih kurang 40km jalan jem.

Tiba di rumah dah lewat malam........
Rumah kembali sepi tanpa mereka.......




20 ulasan:

Acik Erna berkata...Reply To This Comment

walaupun sekejap dapat juga melepas rindu kan Nza..acik tinggal sorang yang bongsu je..2 minggu lagi akan ke BP semula..dia dah bagi tau..mak datang sebelum periksa katanya..

NzA berkata...Reply To This Comment

@Acik Erna
yelah acik...sbb ank kita hilang rasa penat w.pn jauh.....itulah kasih ibu.

Kakcik Nur berkata...Reply To This Comment

Begitulah hati seorang ibu...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Kakcik Nur
betul tu kakcik...sanggup brkorban apa saja demi mrk.

eima berkata...Reply To This Comment

nanti agaknye bila anak2 dah besar mesti cam ni jugak kan ....

Aziela berkata...Reply To This Comment

Saya pula sudah lali dengan kesepian... Tapi bab ukur jalan tu, saya dah champion, kak...hihihihi

Ena berkata...Reply To This Comment

jelas terpancar hepinya bila dapat bersua muka kan.. ^____^

Nafira usof berkata...Reply To This Comment

ini lah saat2 yg dirindui kan Kak~
terpaksa berpisah untuk mencarik ilmu.

LYAfrina berkata...Reply To This Comment

demi mengubati kerinduan..
tp bila dh jumpa rsa lega n terubat dihati kan kak.. lya hari2 y kerja pon x sabar nak balik rumah jumpa asya..nak peluk cium puas2. lagi dia kecik ni blh la gomol puas2..bila dh besar nnti.. kena kontrol la.. huhu

Murni Alfathunnisa berkata...Reply To This Comment

belum datang penang lagi ye kak..?

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...Reply To This Comment

pengorbanan ibu dan ayah kan kak nza..demi anak snggup berulang alik melepas rindu..dulu time saya sekolah kat melaka pon 2 tahun pertama tu almost every week mak dan arwah ayah dtg melawat..T_T

NzA berkata...Reply To This Comment

@eima
betul tu...satu persatu pergi meninggalkan kita.....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Aziela
akak kagum dgn kekuatan yg aziela miliki.....akak ni terkdg sedih mengalahkan anak2...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Ena
aha,along yg xsihatsblm ni pn nmpk ceria dan kembali sihat...alhamdulillah

NzA berkata...Reply To This Comment

@Nafira usof
pengorbanan seorg ibu...pengorbanan anak2 jugak....

NzA berkata...Reply To This Comment

@LYAfrina
sgt2 lega bila dpt melihat keadaann mrk....itulah kasih syg seorg ibukn....setiap detik sntiasa rindukan ank2....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Murni Alfathunnisa
akak g penang hr khamis nie.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Lily Mama Zara|Zareef|Zayed
betul tu lily.....hidup xsempurna tnpa mrk..kalau mampu setiap masa trluang nk kesana...
he3x.....mestimak ayah lily rindu sgt2 pd ank bongsu kesayangan ni kn.

Mummydearie berkata...Reply To This Comment

Janji dapat jumpa anak-anakkan, kak. Sekejap pun jadilah. Memang selagi mereka belajar, selagi itulah akak kena ukur jalan kat lebuhraya tu. Tengok mana yang berlubang, mana yang perlu ditar semula. Huhuhu...

Dah biasa anak-anak riuh di rumah, bila tiada mesti sunyikan, kak. Oh, saya pulak yang tumpang terharu!

NzA berkata...Reply To This Comment

@Mummydearie
Jwbnya 3 thn ni akak jd pelapor or penyelia h.way la kot. Dpt pantau2 mana yg rosak...he3x...
Emmm..gitulh..lepas habis blajar tah2 dh nk kawin. Jgn jd mcc ibu, tgh belajar dh gatal kawin...ha3x

About me