Terima Kasih semua yang mendoakan kebahagiaan ibu dan ayah.
InsyaAllah moga kami kekalbahagia hinggakejannah...Amiin.
Hari ni nak tepek cerita basi kat sini.
InsyaAllah moga kami kekalbahagia hinggakejannah...Amiin.
Hari ni nak tepek cerita basi kat sini.
Apam pun dah selamat jadi baja...muhahaha...
Bila kerajinan melanda maka terhasillah pelbagai resepi dimasak tanpa perancangan...
Hanya ada warna hijau je dalam stok.....redha jelah...
Ini hasil yang telah siap.
Gebus sangat.
Disebabkan ibu ni bukan peminat kuih muih atau kek maka
Naurah seorang je yang layan.
Selebihnya ibu tapau bawa ke sekolah.
Kawan-kawan kata sedap dan masing-masing mintak resepi.
Ibutak pasti sedap ke tidak sebab ibu pun tak makan.....he3x...
Resepi :
Gebus sangat.
Disebabkan ibu ni bukan peminat kuih muih atau kek maka
Naurah seorang je yang layan.
Selebihnya ibu tapau bawa ke sekolah.
Kawan-kawan kata sedap dan masing-masing mintak resepi.
Ibutak pasti sedap ke tidak sebab ibu pun tak makan.....he3x...
Resepi :
2 cawan tepung gandum
2 cawan gula
(*kalau tak suka manis kurangkan sukatan)
(*kalau tak suka manis kurangkan sukatan)
4 biji telur
1 sudu besar ovellette
2 sudu besar susu pekat
1/2 cawan susu cair
essen vanila/pandan dan sewaktu dengannya.
pewarna
Cara-cara:
Pukul telur + ovallete + gula hingga kembang.
Masukkan susu pekat dan susu cair.
Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit.
Gaul sebati dan kukus selama 20-30 minit.
Siap untuk dimakan.
Siap untuk dimakan.
3 ulasan:
IM suka makan kek yang padat isinya macam kek untuk hari jadi ibu_suri bebaru ni.
Semalam, kat rumah adik di Kulim, dia hidangkan kek. Mengkelan... kena tolak dengan ayaq...
ayu kalau kek manis sikit2 makan gak .tapi kek akak ni nmpk lembut je..mesti sedap
Sy kurang mkn apam. Anak2 ni plk ada timing. Kejap mkn, kejap x. Adeh...
Catat Ulasan