Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

24 Februari 2013

Membawa Haluan....

Sejak hari Jumaat Ayah outstation ke Terengganu selama 3 hari.
Semalam seawal pagi 7 pagi ibu keluar rumah kerana ada meeting PPIM di Muar.
Seawal pagi juga Beby bertolak ke Melaka kerana ada karnival kerjaya di MITC.
Seawal pagi Angah hantar Farouk ke sekolah kerana latihan merentas desa.
Seawal pagi Naurah ke Kelas Khas di Sekolah Agama.
Masing-masing membawa haluan berbeza.....

 Mesyuarat rutin awal tahun untuk guru pemimpin PPIM.

 Mesyuarat sekadar di dewan sekolah.....

Tiada meja disediakan, maka.... peha mengantikan meja....

Petang2"kakak supir" yang baru dapat lesen terigin nak bawa kereta.
Maka si puan besar perlu berada disebelah.
Belajar kereta kancil, tapi berangan nak pandu MPV..
Belajar kereta manual tapi kedua-dua buah kereta adalah auto.
Terpaksa menyesuaikan diri dalam situasi berbeza.....
Syabas kerana "kakak supir" cepat menyesuaikan diri.

 Kakak supir bawa puan besar ronda-ronda sekitar pekan yang agak sibuk.
Sudah ada keyakinan melalui jalan 2 lorong dan berhenti di trafik light....

Berhenti seketika untuk membasahkan tekak...

Coconut shake untuk kakak supir adik beradik dan jugak untuk puan besar.....

sambil tu cari popcorn..Dah 2-3 hari puan besar mengidam nak makan benda alah nie..
Akhirnyaaaaa.....lalala...

14 ulasan:

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Saya kalau miting di sekolah sendiri & melibatkan semua guru yg seratus lebih tu, maka kena guna dewan sekolah & memang takda meja, manjang kena tulih berlapikkan paha.

Kalau miting yg tak berapa ramai, baru la boleh guna bilik mesyuarat yg ada meja tu.

Sabaq jalah.

nea lopah berkata...Reply To This Comment

trtatik dgn jahitan mmanik d baju.

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

Untungnya akak ada supir.... supir ajak puan besar ke senawang....

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

Untungnya akak ada supir.... supir ajak puan besar ke senawang....

jeBateja berkata...Reply To This Comment

Oooooo....Kak Dinas ada jugak aaaa...ahakz....ahakz....

Nampak beza sgt hah....Supir nya halus berbanding keta...ahakz

mamaijat berkata...Reply To This Comment

. . . Dan kanda hanya RIB today cos air idung da meleleh. . .suhu badan da meninggi. .X tau camna terjadi. . .
No 2 & no 3 yg kebetulan ada kat umah pelik,mana ada kena ujan pn semalam waktu mrk bawa kuar makan ikan bakar bellamy ngn ayahanda. . .
Ha ha ha,gitulah mama sebenarnya . . .X siapa menduga . Ari ni sihat sejahtera,tetiba da tumbabg. . .
Sabar ajer lah.
Sepatutnya ke skul ptg ni,cos ds najib turun . . .Sori la ye. . .

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

Bestlah kak dah ada supir...boleh duk relax kat sebelah.. :)

p/s : Akak..barang dah sampai..TQ kak..suka sgt²..^^

Zefa NorAsmara berkata...Reply To This Comment

Sgt, sgt, sgt teringin coconut shake.. Huhu..

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

Senang ada driverkan hehe

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Beruntung dah bertambah supirnya. Supirku nun jauh di Terengganu..

azieazah berkata...Reply To This Comment

Air tu sangat menggoda!
Bertih jagung tu saya suka yang jenis masin, tak suka yang manis.

nea lopah berkata...Reply To This Comment

tertarik*

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

uwaa coconut shake pulak..mana nak carik dekat sp nie?tolong!!

ummiross berkata...Reply To This Comment

nampak baju bling2 kat paha tu, cantik!.
Kak supir yang cute dan manis!

About me