Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

22 Februari 2013

Makcik Supir Baru....

Pon.....pon.....pon.....
Tumpang lalu.......tumpang lalu......

Nak cerita pasal makcik supir.
Bertambah lagi ahli persatuan makcik supir kat rumah ibu....
Kelmarin Angah dan Beby serentak duduki ujian memandu.
Angah test  lesen kereta dan Beby lesen motosikal.
Alhamdulillah kedua-duanya lulus dengan jayanya.
Jaya ke...??? Apa-apa jelah yang penting lulus....

Bertambah senang la kerja ibu kerana sekarang Along dan Angah dah boleh pandu kereta.
Bertambahlah driver untuk kami pergi shopping kalau ayah outstation.
Lepas ni  ibu dah boleh jadi Puan Besar...la.la.la.la.....memang dah besar pun....huhuhu....

Pagi-pagi ibu dah tak perlu tergesa-gesa ke sekolah kerana
Beby dah mampu bonceng Naurah ke sekolah naik motosikal.
Syhhhh!!!!!! sebelum ni pun Beby dah pun bonceng Naurah ke sekolah walaupun
memegang lesen L..Ampun ye pak polis.....huhuhu...

Selamat datang ahli baru......

p/s:
Esok ibu ada meeting di Muar...Ayah meeting di Terengganu....

23 ulasan:

mamaijat berkata...Reply To This Comment

.....puan BESAR...agak2 boleh tak dara2 supir tu bawak puan dating mamaijat yang juga BESARRRRRR....ni!!
he he he

mamalieyna berkata...Reply To This Comment

Mmg jd mem besar la akak lepas ni, bersilih gnti driver..hehe.. tahniah kedua2 nya..

ummiross berkata...Reply To This Comment

hehehe..seronoknya Puan Besar,supir2nya pun manis2 belaka.

Tahniah Angah dan Beby, jangan lupa bawa Puan Besar jalan2, lepas tu minta Puan Besar belanja makan ye, hehe..

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Tahniah pada Angah & Beby! Bertambah lega la ibu depa na :)

Akak, saya dah terima souvenir dari akak tu & dah buat entri pasal tu, hehe.

Semalam saya datang baca tapi tak boleh komen, rupanya ada masalah pop up apa menda tah kat setting komputer saya tu. Nasib baik dah betulkan. Kalau berterusan tak boleh komen kat sini, nanges saya :(

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Dapat memudahkan kerja ibunya.

Yang pasal membonceng dengan lesen L tu, patut dipadam. nanti ada polis yang baca... hehehe...

Jemarisuri berkata...Reply To This Comment

wow bestnye...js jugak lum abis kerja supir ni...hehe..

sis nk tanya utk dpt lesen motor @ kreta tu kena umur brapa ye...hehe

ibuintan berkata...Reply To This Comment

tahniah... makin jauh la Puan Besar menyoping lepas ni dah boleh tukar2 supir

... boleh sampai Nilai 3 dah tu

Murni Alfathunnisa berkata...Reply To This Comment

wahhh...tahniah kedua-duanya. untung la kak..jadi mem besor lepas ni..dah ada mak supir :-)

azieazah berkata...Reply To This Comment

Boleh la jadi co-pilot dan bagi arahan saja. hahaha

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

senang la anak2 semua dah ada lesen sendiri.makin sng la mem besar kite..:)

NzA berkata...Reply To This Comment

@mamaijat
boleh aje cz MPV tu boleh muat utk kitaaaaa....hahaha

NzA berkata...Reply To This Comment

@mamalieyna
2lh, lega la ibunya....

NzA berkata...Reply To This Comment

@ummiross
hehehe....mmg boleh pokai puan besar kalau langkah makin pjg....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Dinas Aldi
Thanks dinas...lega la ibu rasa sbb dh ramai makcik supir....hehehe...

Sama2 dinas...2lh akak pn pelik bila xleh nk buka komen rupanya kena setting blk..lappy akak pn sama.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Muhammad Syahmi
Alhamdulillah kerja ibu dh mkn brkurangan

hehehe..agak2 ada tak abg polis baca n3 nie...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Jemarisuri
mmg best JS..kita dh xperlu brkejar2...
utk motosikal seawal umo 16 thn n kereta 18 thn....

NzA berkata...Reply To This Comment

@ibuintan
aha kak, dh rancang jugak nk kesana nnti...hehehe...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Murni Alfathunnisa
thanks siti...2lh rasa lega la si ibu...

NzA berkata...Reply To This Comment

@azieazah
"SAYA YANG MENURUT PERINTAH"...hehehe...

NzA berkata...Reply To This Comment

@Puan Kutu
betul tu PK...dh 3 org ada lesen..lega ibu rasa....

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Tahniah Angah dan Beby! Amboi, bukan main lagi Puan Besar. Jangan makin besar sudahlah ye. hehe..

NzA berkata...Reply To This Comment

to kak salmi
Thanks kak...mmg makin kembang la skrg ni kak mie...huhuhu...

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

Wah akak nak pasang supir le... hehehehe

About me