Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

7 Januari 2015

Along dan Wayar Berselirat

Ini bukan kisah kat ICU tapi kisah Along.
N3 yang dah agak lama ibu tulis tapi
tak sempat nak publish akibat
terlepas pandang.

Along pelajar Tahun 2 di IPTA yang dimonopoli oleh kaum adam.
Belajar dalam bidang yang banyak diceburi lelaki.
Kisah kena buli dan membuli....kih.kih.kih....

Inilah kehidupan harian Along di sana.
Setiap hari hidup Along dikelilingi dengan wayar....pc...komputer..gajet2....coding
memerah otak untuk program networking dan sewaktu dengannya...bla...bla..bla..
Syarat ke kuliah kena berpakaian t-shirt/blouse + seluar untuk memudahkan pergerakan.
Sangat berbeza dengan Angah yang perlu sentiasa berpakaian koprat dan Beby yang
sentiasa ayu berbaju kurung bila ke kuliah......

Lab kot Along...Ibu selalu usik macam minah kilang....muhahaha....

Bila balik bercuti Along sangat teruja bila terpandang wayar2 dan gajet2....
Habis dikerjakan semua benda alah tu....
Bila hp atau laptop ayah atau ibu ada masalah sekarang alonglah
jadi bahan rujukan kami......he3x......
Sedikit masa lagi kami dah tak perlu susah payah angkut lappy ke kedai
jika ada masalah.....Mudah-mudahan.....
Berangan je ibu....entah kemana la Along tercampak bila
bekerja nanti.....

Yang lebih sadis, sejak tahun lepas Along dah mula pandai jadi haker...
Hish...bahaya tu.
Patulah ibu lihat sejak kebelakangan ni FB along dan rakan-rakan
lain macam je....rupanya masing-masing memahirkan diri untuk pembelajaran mereka.

Ibu dah pesan..jangan salah guna kemahiran yang kita ada untuk lakukan
sesuatu yang salah...
Lakukan sesuatu untuk kebaikan orang-orang sekeliling.....

Tak sabar tunggu Along habis exam
Sem 3 next week.......

10 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...Reply To This Comment

kiranya Along ni ambil kos programmer lah ye NzA.. ada juga kebaikannya NzA kalau along dah ada kemahiran tu.. boleh membantu lappy .. gajet .. yg ada dirumah kan :)

Kakcik Nur berkata...Reply To This Comment

Semoga semua anak-anak berjaya dalam bidang yang mereka cintai selagi ianya baik dan tidak menyalahi undang-undang... :)

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

tak sabartu sebab nak berkumpullertu...
Along punya pilihantu macam best tapi tak sesuai utk saya sebabnyer pening tengok...
yo ler lab coatnyer tu cuba comel sikit..

NzA berkata...Reply To This Comment

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)
Course along lbh cenderung pd networking kak...2lh moga2 dpt membantu.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Kakcik Nur
Doa seorg ibu yg xpernah jemu utk melihat kejayaan n kebahagiaan ank2.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Cho Zila
Mmg xsabar sgt2 nk tunggu ank2 cuti.
Along pn dulu apply course lain tapi dpt yg mi..skrg dia mula jatuh cinta dgn bidang yg diceburi

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah..dh ada pakar gadget,pakar it..pakar networking dalam famili.untung2..:)

nieda berkata...Reply To This Comment

good luck Along..

NzA berkata...Reply To This Comment

@Puan Kutu
Alhamdulillah...mudah2an 2thn lg adalah pakar yg dpt bantu kami bab2 gajet ni..insyaallah.

NzA berkata...Reply To This Comment

@nieda
Insyaallah....amiin

About me