Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

10 Januari 2015

Apam Balik Homemade.

Alamak dah 2 hari berturut-turut buat n3 tentang makanan.
Maaf ye sebab tuan rumah dah jadi pelaparrrrr......
Nak buat macam mana ,sejak 2 menjak ni perut asyik lapar je.
Lagipun rasa sangat seronok jadi suri rumah sepenuh masa...
Esok dah mula kembali bekerja.
Walaupun cuti, cikgu-cikgu tetap ke sekolah untuk siapkan tugasan tahun ni...

Sekarang ni pun cuaca tak menentu...kejap hujan..panas...sejuk...
Mungkin faktor cuaca kot perut asyik minta diisi.....
Semalam ibu dengan gigihnya bersilat kat dapur.
Nak cuba resepi yang ibu jumpa kat fb.

Meh kita intai2 resepi yang ibu tulis kat insta ibu.


 Tang gula tu ibu dah typo pulak.
Gula tu cukuplah 1/2 cawan je ye..nanti terlebih manis  pulak.....

 Kalau ikutkan resepi tu sepatutnya adunan tu kena perap selama1 jam...tapi ibu ni bukanlah
jenis seorang yang penyabar....
Belum sampai setengah jamdah gigih masak.....adeh....

 Tapi Alhamdulillah...rasanya sama macam kat gerai tu....nyummm...
Dan pembantu setia ibu, kakak Naurah tu sesuka hati ceduk jagung banyak2.......

 Adunan tu dapatlah dalam 5 keping bersaiz sederhana...Cukuplah sekeping sorang untuk kami.

Selamat mencuba.....

p/s:
Hari last jadi suri rumah sepenuh masa...
Esok back to school....

13 ulasan:

Nur Inani berkata...Reply To This Comment

rajinnya akak buat apam balik sendiri. hehe. nani kalau banyak sangat bahan mulalah malas nak buat. nanti boleh lah try buat ni bila free :D

wa berkata...Reply To This Comment

ohhh..sedapnyaaa apam balik.....Nampak senang je nak buatnya tu...dari dulu nak buat tapi tak terbuat2 lagi...

Ann Ishak berkata...Reply To This Comment

tengok resepi macam senang nak buat ni...bole cuba jugak la. thanks for sharing ibu

Sham berkata...Reply To This Comment

Uiii feberet saya gak ni...

aishah nin berkata...Reply To This Comment

Puas hati kan bila boleh buat apam balik sendiri. Jimat pun jimat..hihi

Acik Erna berkata...Reply To This Comment

rajin NZA buat apam balik sendiri..acik tak pernah buat ..beli je

NzA berkata...Reply To This Comment

@Nur Inani
simple je nk buat sbb tu ibu gigih bersilat kt dapur...he3x

NzA berkata...Reply To This Comment

@wa
aha..mmg simple je nak buat tu....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Ann Ishak
cubalah...senang je buAT...akak pn baru cuba nie.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Sham
feveret akak jugak ni

NzA berkata...Reply To This Comment

@aishah nin
jimat dan dpt makan sepuas2nya.....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Acik Erna
1st time cuba ni acik...senang rupanya nk buat ni.

Mummydearie berkata...Reply To This Comment

Kalau balik Johor dulu selalu nak cari apam balik. Sekarang ni jarang balik BP memang takdalah nak makan apam balik bagai kat KL ni. Nak buat aduhai...

About me