Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

27 Januari 2015

Farouk dan Watikah Perlantikan

Salam rindu semua....
Hari ni nak cerita tentang bujang terhangat ibu, Farouk.

Semalam sekolah telah diadakan Majlis Watikah Perlantikan
Pengawas Disiplin,
Pengawas Perpustakaan dan
ketua/Penolong kelas.

Sekolah ibu telah menjemput Sarjan Hasnan B Abdul Mubin,
Ketua Balai Polis BG.
Yang kelakarnya budak-budak exited sangat bila tengok en polis.
Baik je masing-masing......

Alhamdulillah majlis berjalan lancar.
Opppsssss...sebenarnya ibu bukan nak cerita program sekolah tapi
nak cerita kisah Farouk.
Dah tersasar dari tajuk pulak.......

Bangun pagi Ahad,  ibu lihat Farouk dah prepare baju uniform dia.
Siap gosok...siap gantung elok-elok....
Kalau hari-hari biasa ibu sering "berperang" dengan Farouk tang
kain baju yang sesedap hati je selit di mana-mana.....
Farouk menerima Watikah Perlantikan Sesi 2015 daripada Tuan Sarjan

Menerima Tali leher daripada Guru Besar pulak.....

Bujang terhangat ibu tersipu-sipu bila ibu snap gambar.
Emmmmm.....makin hari Farouk makin tinggi...makin hari Farouk makin membesar.
Rasa tak sanggup lihat Baby Boy ibu makin meningkat remaja......

Selesai majlis penyampaian sijil maka acara seterusnya bacaan ikrar pula
diketuai ketua murid.

Saat yang membuatkan ibu berpeluh sampai ke kaki....
Nak suruh budak-budak ni berkumpul....susun ikut ketinggian.....bertenang......
Adeh....maunya pepagi cikgu tak berpeluh-peluh.......

Akhirnya dapatlah ibu abadikan sekeping gambar kenangan 
Farouk bersama rakan-rakannya ni.....

18 ulasan:

Acik Erna berkata...Reply To This Comment

Tahniah Farouk..
macam tu la NzA..anak makin besar..kena la terima hakikat kan

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

Tahniah farouk, bujang terhangat ibu aktif nmpknya sebagai pemimpin

Nur Inani berkata...Reply To This Comment

wahhh. selamat menjalankan tugas farouk. :D

eima berkata...Reply To This Comment

waaahhhh bgs sekolah ni lantik pengawas pun panggil sarjan ... dasat betui ... tahniah farouk !!

Masya berkata...Reply To This Comment

BNYK DAH BERUBAH KAT SEKOLAH SKLH .. WAIKAH PERLANIKKAN PUN PANGGIL SARJAN.. TAHNIAH FAROUK ... SENTIASA BUAT IBU TERHARU KAN... DAH BESAR BABY BOY ...

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

tahniah farouk...dah makin tinggi ...

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

tahniah farouk...dah makin tinggi ...

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Tahun ni Farouq darjah 6 kan? Semoga Farouq berjaya dalam UPSR nanti. Amin.

Wajah Farouq sekarang nampak sedikit matang berbanding time mula-mula saya menjejakkan kaki ke blog ni.

sal ya berkata...Reply To This Comment

Tahniah farouk. Nnt tggl la akak srg2. Semua dok keluar bwk diri. Huhu... Time flies.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Acik Erna
Tqsm acik....emmmmm, 2lh....cpt sungguh dia membesar.....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Puan Kutu
he3x.....moga2 dia mewarisi bakat kepimpinan ayah.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Nur Inani
Tqsm kakak nani

NzA berkata...Reply To This Comment

@eima
sskali wat kejutan pd budak2....he3x.....tqsm.

NzA berkata...Reply To This Comment

@Masya
kalau diikutkan ank2 skrg lebih beruntungkan........2lh, xsangka baby boy ibu dh besar....huhuhu....

NzA berkata...Reply To This Comment

@ayu Ismail
Tqsm....farouk mmg cpt membesar.....

NzA berkata...Reply To This Comment

@Muhammad Syahmi
Aha syahmi.....InsyaAllah moga dia terus cemerlang mcm kakak2nya...
2lh kan, cpt sgt dia membesar....

NzA berkata...Reply To This Comment

@sal ya
Tqsm....itu yg akak slalu fikirkan...nak hadapi hari2 mendatang dgn kesunyian....

Mummydearie berkata...Reply To This Comment

Tahniah, Farouk! Nak terima watikah perlantikan, haruslah rajin bersiap. Kalau tidak serah kat ibu ajelah, siapa lagi :)

Kenapa ya kak, bila tengok anak makin meningkat dewasa, makin tinggi, hati ibu ni terasa sayu je? Sedih mengenangkan bila anak dah 'tak perlukan' kita lagi nanti :)

About me