Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

6 Januari 2015

Melaka di Awal 2015

Hari Ahad ibu luangkan sedikit sisa-sisa cuti bersama 4F.
Dah rindu sangat dengan Along.
Rasa dah lebih 2 bulan kami tak jumpa disebabkan kesibukan Along 
dengan presetation dan exam sem 3.

Maka bergeraklah kami ke Melaka untuk menjengah Along.
Jemput Along di kolej dan bergerak ke JJ.

 Feveret 4Farah dan tempat yang paling Farouk tak suka...ha3x...
Tak sah kalau pergi shopping tak merembat......adehhh...

 Farouk jadi model blender....
Kebetulan weekend tidak disediakan   plastik maka dengan redhanya Farouk tolong bawa
hasil pancingan ibu.....

Macam biasa bila kaki-kaki dah naik lengoh dan peluh dah menitik-nitik
walaupun dalam aircond.....acara seterusnya JJCM.
Malas dah nak menapak so kami singgah di Station Kopitiam Jusco Aeon.
Ni rasanya kali ke3 kami makan kat situ.
Oklah  makanannya, banyak pilihan dan harga pun berpatutan......

 Muka-muka kelaparan.....

3Farah....sedihnya Angah tak dapat bersama sebab Angah pun sedang sibuk dengan 
final exam sem 1.

Farouk order nasi goreng bungkus...at last katanya tak suka pulak..
Pada ibu nasi goreng tu boleh tahan sedap.....
Alahai.....budak sorang ni memang cerewet....

Antara menu yang kami pilih......
 Nasi daging tomyamm....

 Nasi goreng bungkus...dah selamat dikais2 si farouk.....
Katanya bukan bungkus tapi selimut.....apa-apa jelah Farouk.

 Nasi daging masak black pepper...

 Ibu pun tak pasti apa nama menu ni...
Boleh tahan sedap...isi sotong pun banyak dan mee nya rangup....

Selesai makan hari pun dah beransur gelap.
Pulangkan semula Along ke kolej kediamannya....
Walaupun seketika cukuplah untuk ibu merawat rindu ini......
Menghitung hari anak-anak cuti sem.......


16 ulasan:

Fyda Adim berkata...Reply To This Comment

JJ baru ye...salam singgah..saya orang melaka..:D

wa berkata...Reply To This Comment

Salam...memang seronok luangkan masa dengan anak-anak..lagi2 bila dah berjauhan macam ni... :)

NzA berkata...Reply To This Comment

@Fyda Adim
Tqsm sudi singgah.
Aha, kami p jj baru. Sana lebih best sbb byk tmpt mkn kt situ.

NzA berkata...Reply To This Comment

@wa
Saat plg indah bila dpt brsama org2 trsyg.

eima berkata...Reply To This Comment

seronok dapat lepaskan rindu pd anak2 kan ....

NzA berkata...Reply To This Comment

@eima
Mmg seronok sgt w.pn seketika.

insan marhaen berkata...Reply To This Comment

mewah sekali anak-anak kita sekarang, ya... tak macam kita masa belajar dulu...

NzA berkata...Reply To This Comment

@insan marhaen
Alhamdulillah rezeki mrk.....

Ann Ishak berkata...Reply To This Comment

hailam yee mee kalau tak salah namanya kak

NzA berkata...Reply To This Comment

@Ann Ishak
Oooo...ye ke? Tqsm ann.

LYAfrina berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah
selamat tahun baru akak..
seronokkan walaupon sekejap..melepaskan rindu pd anak2..

NzA berkata...Reply To This Comment

@LYAfrina
Selamat thn baru..saat plg indah nila dpt brsama buah hati....

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...Reply To This Comment

seronok dpt kumpul ngan anak2 kan kak nza..tp kesian farouk sorang2 hero redho jek dia kena heret gi soping..kikiki

NzA berkata...Reply To This Comment

@Lily Mama Zara|Zareef|Zayed
Bila ank2 dh besar mcm nilh lily...trpaksa ikut jejak mrk utk lepaskn rindu,..
Itulah, kesian dia xde kwn...skrg ayahlh best friend dia.

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

alahai bila anak dah besar cam gini pulak yerk.. merindu saat bersama...dapat sekejappun oklahkan..

NzA berkata...Reply To This Comment

Cho zila
2lh, alangkan indahnya jika masa boleh diputar kembali...rindu saat itu

About me