Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

26 Disember 2012

Bercanda @Teluk Batik, Perak.

Hari ke 2 di Perak, Kami ke Pantai Teluk Batik.
Bukan main seronok lagi kanak-kanak rebina nie.

Perancangan awal nak ke wet world tapi budak2 lebih suka ke pantai.....
Seawal 9.00 pagi abang long bawa kami berkelah di sini.....


Bujang ibu yang penakut.
Suka main air tapi penakut......

Di sana, abang long ( anak-anak ibu panggil Baba) yang mengantikan ayah.
Melayan kanak-kanak rebina mandi dan main pasir...
Anak-anak ibu amat rapat dengan Baba dan Ummi (kak long dan abang long).
Sejak kecil mereka dibawa ke sana ke sini memandangkan masa tu kak long belum ada
rezeki untuk mendapatkan cahayamata....
Yaya tu satu2nya anak tunggal kak long/abg long
dapat setelah mereka berkawin lebih 11 tahun.....


Di bawah terik matahari mereka berempat bergelak ketawa..
Terpekit-pekit ...terjerit-jerit...bila Baba mengusik....

Baba @abang long jadi mangsa buli kanak-kanak rebina......
Sabar jelah....

 Entah apalah Naurah dan Yaya main.....

Bukan main berselera mereka makan.....
Kak long (baju oren)  masakkan bermacam-macam makanan untuk di bawa ke sini...
Ada meehoon goreng, nasi, lauk ayam masak kicap, gulai udang besar, sambal tumis n macam2.
Kak Long memang teror memasak.....
Terbaik!!!!!!!!

Lepas makan sambung mandi lagi.
Farouk berlari sebab Baba usik nak campak dia ke laut...Kelakar betul....

Lebih kurang pukul 3.00 petang kami berangkat pulang.
Masa tu hujan turun dengan lebatnya.

p/s:
Hari ni ibu dah mula ke sekolah hingga sesi persekolah bermula...
Meeting...meeting...meeting...

14 ulasan:

Kakcik Nur berkata...Reply To This Comment

Nampak cantik pantainya. :)

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

wahhhh..beshnye piknik tepi pntai..nmpak sakan budak2 tu mandi laut n main pasir..mujur ada pak long tukang ganti tpt ayah ya..=)

Jemarisuri berkata...Reply To This Comment

nmpk cam ok je laut dia..takde la mcm musim tengkujuh kan...
hurmm...panas tak sis time kt sana...^^

ummiross berkata...Reply To This Comment

Ummi pernah ke Pantai teluk Batik ni, cantik juga pantainya.
Tumpang seronok tengok budak2 tu enjoy mandi manda, makan pun bukan main berselera.
Selamat kembali ke sekolah ye NzA..hehe.

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

Nampak seronok jer budak² tu mandi laut..

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

ala lama tak mandi di teluk batik.. nak gak bercanda disitu kalau balik kampung nanti..

Aziela berkata...Reply To This Comment

Rinduuu sangat dengan cerita2 akak. Welcome back kak...

azieazah berkata...Reply To This Comment

Saya melihat keluarga bahagia!

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

kemain derang mandi dekat teluk batik.kami singgah gak teluk batik tp tak mandi pun

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Siannya kat Farouq, takut air ye...

Klu pegi pantai lagi best. Pergi wetworld kene bayar... hehehe

Selamat kembali bekerja. Saya dah mula kerja Isnin lepas.

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Bestnya dapat berendam di laut. Anak2 akak memang susah nak naik kalau dah berendam macam ni..

ariana berkata...Reply To This Comment

Seronoknya bdk2 tu ye...sporting betul baba dorang tu.
Slmt kembali bertugas yah..:)

Kasih Salina berkata...Reply To This Comment

main air laut kat pantai dan pasir2 tu memang seronok tp tak tahan dgn panas nya tu..

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

best kan main di pantai dan mandi laut !


kami ke tanjung bidara itu hari.. tp belum update ;)

About me