Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

24 Disember 2012

Ayah Berseminar di Bali, Kami Bercuti di Pangkor

Minggu ke 3 Ayah terbang untuk berseminar ACT di Bali selama 1 minggu.
Ibu , Angah , Naurah dan Farouk ke Perak.
Along di Matrik, Beby di Muar...
Percutian yang tidak lengkap buat ibu.
Tapi apakan daya, keadaan tidak mengizinkan kami berkumpul seperti selalu...huhuhu...
Percutian tetap diterusan sebagai rutin bulan December......

Posing dulu di Jeti Marina...


Destinasi kami ke Pulau Pangkor.
Rasanya ini kali ke 4 ibu ke sini dan kali pertama ibu ikut melalui Jeti Marina.
Perjalanan lebih dekat.
Lebih kurang 10 minit kami dah sampai berbanding jeti lama yang memakan masa lebih kurang 40minit.
Tapi kalau nak beli tiket kat sini mesti kena ada kad ahli....

Menaiki feri ke Pulau Pangkor.
Angah dan Naurah dah tak sabar-sabar...

Ibu pergi ke Pulau Pangkor bersama Kak Long sekeluarga.
Abang Long sewa sebuah kereta untuk pusing-pusing sekitar pulau.

Destinasi pertama kami singgah di Galeri Pangkor.

 Di dalam galeri.
Gambar kanan bawah tulah Kak Long ibu yang anak-anak panggil Ummi...

Destinasi ke 2, Abang Long bawa kami ke Kota Belanda dan Batu Bersurat di Teluk Gedung.
Masa ni cuaca panas sangat.
Nak snap pic pun ibu tak ada mood....
Anak-anak pun tak nak bergambar....

Kami meneruskan destinasi ke Pantai Pasir Bongak.
Kami singgah makan tengahari kat sini, boleh tahan sedap...
Ibu pun lupa nak snap gambar sebab syok bersembang dengan kak long....
Farouk, Naurah dan Yaya (anak tunggal kak long) tak makan sebab dah syok layan ombak.
Malangnya kami tak bawa baju basahan...
Budak-budak ni sekadar rendam kaki je walaupun farouk berkali2 pujuk Baba (abang long) nak mandi.....

Singgah solat jamak di sebuah surau dan sempat bershopping kat sini.
ibu pun tak ingat apa nama pantai tu....

Dah petang kami singgah untuk habiskan stok duit di pekan Pangkor....
Bila tengok Naurah dan Angah tahulah ibu mereka mewarisi perangai ibu yang
giler bershopping...huhuhu.....
Naurah dan Angah bergambar bersama Ummi kesayangan mereka(Kak Long ibu)..
Dulu berat kak long mencecah 120 kg tetapi sejak mengamalkan pengambilan Herbalife berat kak long sekarang 73 kg....Jeles pula ibu lihat kesungguhan kak long untuk kurus....
sedangkan si adik bersungguh-sungguh menambah berat badan..

Masa untuk pulangggggg.............

 
Selamat tiba di Jeti Marina...

 Sempat melambung hasil belian di pekan tadi...

Sebelum  makan malam kami sempat singgah di playground Lumut....


19 ulasan:

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Semua ada 'barangan' kat tangan.

Si Farouq pun bershopping jugak ke...?

♥MAMASYAZA♥ berkata...Reply To This Comment

best tu kak, dah lama saya tak pegi pangkor. byk kenangan tu

mamaijat berkata...Reply To This Comment

...best nampaknya walau korum x cukup....
jumpa tak ikan bilis mata biru yg popular kat sana tu....

ummiross berkata...Reply To This Comment

Bestnya, lama dah ummi tak ke Pangkor.
Waa shopping sakan anak beranak, apa agaknya yang dibeli masing-masing.

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

syoknye kak nza pi pangkor (ayah pi bali pon syok jugak tuh..hihi)..dah lame sgt tak gi pangkor..last pegi time anak dara dulu..ngan husbnd n anak2 mmg tk pernah smpai lagi..=p

NzA berkata...Reply To This Comment

to muhammad syahmi
gitulah org pompuan kalau p mana2...ada je yg brkenan...farouk tukang bw brg....ngee.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamasyaza
akak pn dh 4 thn xkesana....ada yg dh brubah....

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
2lh, rasa xlengkap prcutian kali nie.....huhuhu....
masa p sana esoknya ada karnival ikan bilis..ttp trlepas sudah...ikan bilis tu mahai sgt2 kanda...1 kg RM70....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
2lh, dh 4 thn nza xkesana...
kami ni pntang nmpk t-shirt, souvineer, semua dibeli.......tgk ikan bilis n sotong pn rasa nk je angkut ttp beli xbyk cz susah nk bw naik feri.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily @mama 2Z
ttp xgitu seronok bila xckup ahli...
Skrg nk ke sana dh dekat lily...bolehlh bw 2Z tu p sana...

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Best! Wahhh ada jeti baru naa. Masa saya pi dulu jeti lama. Kawan saya sewa motor, kami pusing pulau, weeeeee!
Seronok tengok wajah2 hepi :)

NzA berkata...Reply To This Comment

to dinas
Aa..ah dinas, dh ada jeti baru....prjlnan lbh singkat n jimat masa.......
hepi dlm sedih.....

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

Bestnye kak..betul² enjoy ni..
tak pernah lagi sampai pangkor..

mamalieyna berkata...Reply To This Comment

best jalan2x..takpe la tak cukup korum, ada yg lelain temankan..^_^

cantik pulak playground kt situ ^_^

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

tabik lieya ngan akak...walaupun tak cukup korum tetap pi berjalan....kalo lieya gigil2 gak kak nak handle anak2...maybe sbb anak2 akak dah besar n baik2 kan tu senang akak....takpe la kak, walo tak cukup korum yg penting mase cuti mereka terisi jugak...

suke pic lambung hasil belian tu kak heheheeh....kang berterabur kang jenuh nak ngutip

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

pangkor tetap tempat mudah untuk dipergikan.. tambahan sayaler orang perak... sekali balik kampungpun lerh gi sini...
ikut marina yerk gi pangkor.. lebih cepatkan..

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

byk jugak tempat akak pegi ekk.kami cuma pegi pantai mandi manda n berkelah jer.klu bermlam boleh gak round 1pangkor..tp kami balik hari..

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Yah dah banyak kali sampai ke sini ye.. Akak belum jejak kali walau sekalipun. Lama dah teringin nak ke sana..

Kasih Salina berkata...Reply To This Comment

bestnya kak..saya tak pernah lagi ke pulau pangkor..teringin juga tp ada anak kecik ni risau la sikit..

About me