Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

1 Julai 2011

Beli Buku di Karnival Buku.

Smlm ibu bawa 5 orang murid + sorg cikgu dr sk berhampiran 
ke Karnival dan Pameran Buku kat Bakri, Muar..
Bukan main seronok lagi budak2 tu.
Rakan2 yg lain sibuk dok ngekor cikgunya sejak smlm,
Akta bodek membodek.
Masing nk ikut ttp dlm surat cuma minta bawa 5 org jerrr...
Tahun lepas mmg ibu angkut 1 kelas naik bas.....
5 org yg terpilih tu pun ulat buku cz mrk yg akan jadi pembantu ibu 
utk pilih buku utk PSS....
Kesian lak tgk muka2 sedih yg xdpt pergi tu merayu.....
Hati seorg guru yg bergelar ibu camtulah...
Penuh dan sarat dgn perasaan sayang n kasihan.....

*Tengok ditangan masing.....
Anak2 murid ibu pun boleh tahan bershopping...
Tapi xpelh, cz mrk beli buku n alat tulis....

 *Naurah (kiri) dan best friendnya Effa....

*MasyaAllah, rasa mcm nk angkut semua buku2 tu bawa balik.
Banyak buku2 baru terbitan PTS yg best.
Dan diskaun pn gila2...

*Dapatlah sebakul buku untuk PSS...
Semua keluaran PTS cz buku PTS mmg best 
dan gaya bahasanya pn ok utk murid2 sekolah
espclly murid sekolah rendah.....
Kalu ikutkan nk ambil lagi ttp bila dicongak, 
sebakul tu pun dh dkt RM1000....
So terpaksa la pilih yg betul2 terkini n terbaik....

19 ulasan:

puanbee berkata...Reply To This Comment

tudia banyak nya buku tu ibu ..ish ish ..

puanbee berkata...Reply To This Comment

eh eh lupa nk gtau ..gift dah dapat nanti be eupdate kat blog bestttt tau!

Yati berkata...Reply To This Comment

Wah, memang best pergi pameran atau karnival buku ni. Berjam-jam belek buku, tak sedor. Hehhe..

azwa amani berkata...Reply To This Comment

jelesnya..amani kalau dapat shooping buku, bahagianya rasa.. semalam pun dah beli 2 buku.. heee

Teratak Hami berkata...Reply To This Comment

Seronoknya kak. Geram saya tengok buku2 itu. Kat Melaka ni tak pernah ada pameran buku rasanya semenjak saya berpindah ke sini.

NzA berkata...Reply To This Comment

to bee
kalu ikutkan nk angkut bangunan tu skali...he..

Alhamdulillah dh smpai....

NzA berkata...Reply To This Comment

to yati
mmg best...leka sungguh dok situ....

NzA berkata...Reply To This Comment

to azwa amani
bagus tu jadi ulat buku....

NzA berkata...Reply To This Comment

to hami
ye ke????kt muar ni slalu gak ada ttp keykkan utk warga pendidik....

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...Reply To This Comment

byknye borong buku kak.. ;)

ummiross berkata...Reply To This Comment

banyaknya beli buku...
baiknya hati NzA, pemurah, mesti anak murid suka...

NzA berkata...Reply To This Comment

TO LILY
buku utk PSS lily....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
nk tmbah koleksi kt PSS ummi....

hati seorg ibu, ummi gitulh....

wahida berkata...Reply To This Comment

mak aiiiii, banyaknyaaaaaaaa!!!

Areef Ibn Naim berkata...Reply To This Comment

salam kak,

bdk2 ni mmg suka klu dpt kuor ikut cikgu... kkdg tu sy bwak bdk gi bertanding, bkn pertandingan yg disibukkan, tp sibuk tanya nk bw duit berapalah, sibuk membeli jer...

NzA berkata...Reply To This Comment

to wahida
tu pn rasa mcm xcukup...hi...ttp takut xcukup budget.

NzA berkata...Reply To This Comment

to areef
tau xpe...depa ni seronok dpt kluar dr kepompong kot....

IMANSHAH berkata...Reply To This Comment

teringt zaman jadi pgwas pusat sumber dulu

NzA berkata...Reply To This Comment

to imanshah
he.he.he...bestkan cz kita dulu boleh baca buku trbaru....

About me