Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

3 Januari 2012

Shopping-shopping @Wisma Jakel Shah Alam.

Minggu lepas ibu sempat singgah ke  Wisma Jakel Shah Alam 
semasa OTW nak ke i-city.
Ramainya orang.
Macam ada pesta ibu tengok.
Rupanya ada sales besar-besaran.

Tak pasal-pasal ibu pun terjebak sama.
Mulalah ibu rambang mata dan lupa diri.
Ayah ni pandai-pandai je bawa ibu ke tempat-tempat macam tu.

Rasa nak je ibu angkut semua kain-kain tu bawa balik rumah.
Nasib baik ibu masih sedar diri........

 Gambar ni ibu ambil dari en.google....
Dah lupa nak snap kerana masa ni dilanda penyakit "lupa diri" jap.
Mau tak lupa diri bila kain-kain yang berkualiti dilelong dengan begitu murah.

 Ni yang sempat ibu rembat.....

Kain Korea Silk yang sempat ibu capai.
Bila balik rumah macam tak berkenan pula tengok coraknya tu...
Sepasang berharga RM180 tetapi ibu dapat 2  pasang dengan harga yang sama.
Murahkan....
Maunya ibu tak rambang mata.
Kalau ikutkan hati, mau dengan gedung tu sekali itu angkut.....
Nasib baik anak-anak dah mengadu kepenatan + lapar.
Kalau tidak mau "muflis" ibu dibuatnya...hu.hu.hu...
 Muka budak-budak yang kepenatan melayan kerenah ibu yang hampir lupa diri..
hi.hi.hi.....ibu upah makan sosej yang nyummy tu....
Boleh tahan mahal juga..sebatang tu Rm2.....
Farouk dah hilang bersama ayah.
Ayah tu sebenarnya boleh tahan jugak bab-bab window shoping.
Terkadang ibu pun boleh kalah.......

Along-tukang angkut beg kain ibu.....
Ibu upah 2 batang sosej.....he.he.he....

p/s:
Petang ni kerajinan melanda.
Konon2 nak jahit baju tiba-tiba baju ke 2 tersalah potong....hu.hu.hu..
TENSION + FRUST + STRESS!!!!!!!!
Camne nieee??????/

30 ulasan:

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Salah potong? Allah..sedih tuu..

Akak, saya pakai alamat akak yg tertulis pada slip poslaju masa akak hantar souvenir kat saya dulu. Masih sama kan? Harapnya sama la, saya dah pos dah pagi tadi, huhu..

NzA berkata...Reply To This Comment

to dinas
hu.hu.hu...sedih la dinas...hancur brkecai hati ini bila baju tu dh trsilap potong...

oh lupa lak akak, sama je dinas..akak xkemana2...hi.hi.hi...thanks my dear....

ummiross berkata...Reply To This Comment

Kesiannya NzA..tersalah potong. Ada hikmah tu, jangan sedih2, nanti cari ganti yang lagi bagus, hik!

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
sedih la ummi, kain tu utk buat baju uniform cikgu/staf n kainnya yg nza order dgn ummi..nasib baik boleh repair wpun bajunya dh agak senteng....hu.hu.hu...

puanbee berkata...Reply To This Comment

alah salah potong lak buat baju kecik2 je lah ..

lama dah bee tk beli kain ela yg belum dijahit tau ibu ..

azieazah berkata...Reply To This Comment

Kata orang, nak jahit atau potong kain ni mesti dalam keadaan tenang dan stabil. Takleh terlalu seronok atau terlalu penat.

Takpa, Jakel jual murah tu, boleh beli lagi.

mamaijat berkata...Reply To This Comment

.....bestnyer shopping...
lama nya mamaijat x ke sana...

lagi pun skang mamaijat selesa beli yang ready made...
capai aje kat sireh pinang WW...
malas nak bersesak2 ...
mmg x digalakkan pun..

lagi pun tailor biasa tu macam dah mamai gak..
ari tu mamaijat antar 5 pasang tapi dia jahit terlalu2 besau....
x selesa langsung!!!
kan dah rugi...
fobialah mamaijat sekejap...

insan marhaen berkata...Reply To This Comment

semalam, IM dan ibu-suri punggah stor. rupanya ada banyak kain yang dulu ibu_suri beli tapi tak berjahit. so,nak dibuat apakan dia?

MulutPayau berkata...Reply To This Comment

amboiiii soping sampai lupa diri ya...
Tersalah potong????? siannya....

NzA berkata...Reply To This Comment

to Bee
kain tu sbnarnya diberi utk uniform staf Bee...ttp alhamdulillah dh settle, akak dh repair dgn jayanya....hi.hi.hi...

akak beli pn tgk keadaan....kalau dh brkenan terus sambar...

NzA berkata...Reply To This Comment

to azieazah
betul tu azie, dh kerja last minute camtulh......buat trgesa2.....hu.hu.hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
betul tu mamaijat..kalau saiz ngam lbh senang beli yg readymade..rasanya mamaijat baik beli yg dh siap demi utk kesihatan jugakan...
ttp nza susah nk dpt saiz cz trkdg beli tngannya senteng la, bajunya besar la...so trpaksa la jahit sndiri..trkdg hantar kt tailor pn xpuas hati gak....

NzA berkata...Reply To This Comment

to IM
gitulh org pompuan,, trkdg suka membeli n lepas tu trsadai je..

Apa kata IM sedekahkan je kain2 tu pd sdaramara atau orang yang memerlukan...

NzA berkata...Reply To This Comment

to MP
org pompuan biasanya gitulh MPkan....he.he.he..

2lh, sedih sgt tau...hu.hu.hu...

Dilla Ady berkata...Reply To This Comment

salah potong? tu la yg dilla duk imagine kalu anta kt tailor..jgn la tailor ni salah potonggggg...huhuhu

dilla pun suke shopping kt jakel time2 sales macam ni..murah! rase cam satu kedai nk beli...

Awanama berkata...Reply To This Comment

Wah, shopping sakan ni.

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

beshnye shoping sakan!!sy jarang beli kain pasang ni. time raye je beli sbb wkt keja pakai uniform jek..huhuhu

Nur berkata...Reply To This Comment

Salah potong baju, buat jadi benda lain la kak Nza. Hehhe...
Eh, Yati pun pi i-City minggu lepas, lalu juga wisma jakel ni. Yati pi masa karnival sayang selangor tu, tak silap. Mak aiii.. ramai betul orang.

♥MAMASYAZA♥ berkata...Reply To This Comment

bab salah potong baju memang takmo dengar, tapi bab bershopping...tu yg paling best

mummyrinazone beauty berkata...Reply To This Comment

suka nengok anak2 akak nie..sepakat jerk..hikhik..edap depa dok ngunyah sosej=)

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

bila tgok org bersoping br sy perasan sy nie dah lama tak memanjakan diri dengan soping.bkn apa ssh nak membeli sbb anak kecik,dpt plak en suami yg tak gila soping macam en ayah.mmg klu keluar tuju tempat apa yang nak beli jer.haha...

NzA berkata...Reply To This Comment

to dilla
mmg mengerikan..nak2 kain tu agak mahal..rasa nk je jerit kuat2.......hu.hu.hu....

mmg murah sgt2 dilla..geram tgkkan semua kain2 tu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to kunang-kunang
pntang kalau keluar kak ani, ada je nk melabur duit2 tu.....hu.hu.hu..

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily azliyana
bestkan p kerja pakai uniform..cikgu ni hari2 kena tukar baju..kalau idak anak2 murid pndai komen....hu.hu.hu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to yati
Alhamdulillah dh settle masalah akak tu yati..

ye ke??akak ke sana 2 hr seblm kot....mmg ramai sgt org.....sesak.

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamasyza
betul tu su...stress tau ttp shopping2 tu amat menyenangkan....

NzA berkata...Reply To This Comment

to nurul
gepa tu mmg kamcheg...trkdg suka buli ibunya tau...hi.hi.hi...

depa tgh lapar sgt tu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
akak ni anak2 dh besar n si ayah pn kaki shopping..mmg jadilh kerjanya...

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

seumo idup hanie xpenah jejak ke jakel..sungguh haru ...

syioknye mmborong kak ;)

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummihanie
jakel ni byk cawangan hanie....ttp kalau p sini bahaya, boleh rambang mata.....

About me