Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

13 Januari 2012

Hi-Tea Petang Ini

Sejak kerja menimbun-nimbun ni perut asyik lapar je minta diisi.
Mulut pula asyik nak buat senaman je.
Senaman mengunyah...hu.hu.hu....
Mau ibu tak risau.
Tak pasal-pasal sebulan dua nanti badan jadi macam belon.
Baju ibu tu nanti nak bagi sapa kalau dah tak muat????????

Untuk menyelamatkan keadaan ibu gigihkan diri keluar pergi beli jambu.
Sebenarnya pasar tu bersebelahan dengan rumah je....he.he.he...
Dan Along volunteer nak buatkan asam jambu yang sedap itu.
Klik sini .
Thanks Along.
Sekurang-kurangnya makan buah jambu boleh
menurunkan kolesterol dalam darah.
Menurut kajian, jambu adalah diet seimbang untuk
mengurangkan berat badan.
Entah ia ke tidak tapi yang pasti sedap!!!!!!

28 ulasan:

Salmi berkata...Reply To This Comment

Yah buat akak terliur pulak ptg2 ni.. Bercadang nak buat asam tu tapi belum berkesempatan..

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.mie
alahai kesiannya k.mie...along buat byk utk stok nie.........kalau dok dekat confirm yah p hantar....

mamaijat berkata...Reply To This Comment

....kecor air lior mamaijat....
tapi mamaijat x digalakkan segala jeruk..
hu hu hu...
alah,dah puas makan sejak dulu...
**motif- pujuk diri sdr...
ha ha ha ...

Awanama berkata...Reply To This Comment

huhu JS puya peberet tetiba je teringat jambu...hihi

CikguAreefNaim berkata...Reply To This Comment

salam kak,

jus jambu pun sedap gak kan... ada gak yg campur ngan asam boi... urm... lega tekak, hehehe...

ummiross berkata...Reply To This Comment

Sedapnya NzA, kalau ummi pegi rumah NzA, hidang ni sudahlah,dah cukup special ni..

Unknown berkata...Reply To This Comment

sedap dpt makan buah jambu tu kak..

sekadar satu coretan berkata...Reply To This Comment

sedap jugak nnpk buah jambu tu... nasib baik dah mlm kalau ptg tadi mau dah terliur kot..

jeBateja berkata...Reply To This Comment

jambu buleh turun berat badan...nak beli jambu stock sebulan aaa....

Zaza berkata...Reply To This Comment

argggggggggggh. lamenye x makan jambu. nnt balik msia serious kne makan jambu banyak3. T.T

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

lama dah tak mkn jambu..
tetiba teringin plak ni...

IMANSHAH berkata...Reply To This Comment

suka ambo make colek jambu cicah kicap

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
xpelh mamaijat, brpntang demi utk kesihatan juga tu....dulu mamaijat pn dh pernah rasa mknan tu semuakan.,....

NzA berkata...Reply To This Comment

to JS
jambu mmg nyummy.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to areef
mmg sedap..tiba2 rasa haus la....ni kena p buat jus jambu ....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
mehlh ummi...byk lagi stok jambu nie....

NzA berkata...Reply To This Comment

to kak yong
dpt sejukkan tekak ni...

NzA berkata...Reply To This Comment

to ain
nasib baik..kalau tidak tringin jugak tu.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to jebateja
cubalah.....mana tau kot serasi....

NzA berkata...Reply To This Comment

to zaza
alahai kesiannya..sabar ye. nnti blk msia mkn byk2...

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
hi.hi.hi...mesti trliurkan....

NzA berkata...Reply To This Comment

to imanshah
makae colek cicoh kicap sedak jugok tu.....

Ibu Yusuf Maryam berkata...Reply To This Comment

Ibu Yusuf pun suka jambu.. tp beli yg dah siap potong je.. tak berapa nak rajin ptg sendiri.. apatah lg buat asam sendiri.. rajin la anak akak..

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

jambu batu mmg boleh menurunkan kadar koletrol..kt WHI tv3 selalu sebut..:)

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
kalau kat rumah akak ni zefa kena beli byk2 cz ramai....sbb tu la kena buat sndiri......

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
bagus utk kesihatan tu PK...

Izan Ishak berkata...Reply To This Comment

alahaiii... kak nza ni dah buat izan terliur pepagi nih tgk jambu batu cicah asam jambu homemade tuh... sedapnya kak!

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

jambu + asam mmg terbaek !! adusss meleleh air liur .. :p

About me