Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

21 Januari 2012

Seharian di Tangkak.

Sebelum cuti-cuti bermula kami ke Tangkak.
Dah teringin sangat nak makan pizza terbaru Golden Fortune Pizza.

Bandar Tangkak yang selalu menggoda ibu untuk shopping kain.
Nasib baik hari ni ibu tak de mood nak shopping kain pasang....

Muka budak kelaparan.
Yang paling ibu tak suka tang pizza hut ni terpaksa menunggu.
Lama pulak tu.
Lapar tau.........

 Muka orang kelaparan........

 Farouk, peminat fanatik pizza..
Kalau makan pizza, awek comel lalu pun dia tak layan...hi.hi.hi....

 Kami order 2 jenis pizza.
Ni cheesy Lava yg paling besar.
Pelahap betul.
Ha ambik, 1 dulang besar.

 dan sedulang pizza terbaru Golden Fortune ....
Orang sebelah jeling semacam je tengok kami order 2 dulang besar pizza...
Ada kami kisah..tak habis kami tapau.......
Golden Fortune Pizza sedap bagi kami berbanding Cheesy Lava yang tak kena dengan tekak kami...
Udangnya sangat rangup dan rasanya nyummy......
Menyesal pulak order cheesy lava tu......hu.hu.hu...

 Terpaksa order air lemon tea dan asam boi ni......
Alahai adik pizza, lain orang order lain dia bagi...
Nenek kebayan order 2 set pizza, dia hantar pizza je.....
Nasib baik nenek kebayan baik tau.
Yelah, Along kata budak tu kawan sebaya dia.
Baru habis SPM.
Nasib baik muka ensom cu.......

 Budak yang makan paling lambat.
Asyik control ayu sokmo.......

Lepas makan, kami ronda-ronda dulu.
Tapi tak delah shopping apa-apa.

 Posing kejap..
Perut kenyang, hati senang......

 Ibu cuma jeling-jeling je masa lalu kat kedai kain tu.....
Fuh!!!Nasib baik tak tergoda...
Lagipun kain yang beli kt Jakel Shah Alam masih ada yang
belum berjahit......

 Farouk dah tak nak layan posing..Katanya dah kenyang...
Nak balik sebab ada appoiment dengan kawan dia.....

 Along dan Angah.
Pakai baju pn macam pakat-pakat je......

 Naurah pulak menyelit..
Tema hitam + pink.....

 dan akhirnya posing dekat pokok besar........

8 ulasan:

Salmi berkata...Reply To This Comment

Pizza.. Kegemaran akak sekeluarga juga.. Sekali order 2 dulang besar & tak pernah berbaki..
Kalau Yah shopping kain di Tangkak pernah tak jumpa Titiek Sharina? Tak pernah dgr khabar dia sejak berpindah ke sana..

Ibu Yusuf Maryam berkata...Reply To This Comment

Dah lama tak makan pizza hut.. sejak anak2 jatuh centa dgn dominos pizza.. :D

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

jarang mkn piza sbb kejap sgt kenyang, pastu lapar balik.haha..

lately blog akk ssh nak bukak klu line tak ok,berat la..selalu kecewa klu bukak dok loading je,terus pgkah..mgkin sbb byk sgt pic kot..:)

Awanama berkata...Reply To This Comment

best dpt bersama anak2..bila la nk smpi ke tangkak dulu teringin gak tp sejak nilai 3 dh glam tak jadi dh nk ke sana...hehe

♥MAMASYAZA♥ berkata...Reply To This Comment

cheezy lava u memang tak sesuai jugak ngan saya...tak nak order dah lepas ni. bestnye tgk akak meronda ke tangkak, saya tak penah lagi ke sana

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

Sedap ek golden fortune pizza tuh..last time pi pizza ngn anak2 ada nmpak gk menu ni tp tak order pon sbb tak lalu mkn piza klu sensorang. Zara tk reti lg mkm pizza2 ni..hehehhe

Sham berkata...Reply To This Comment

tangkak ni orang kata syurga kain ye...?

yela kak,blog ni terasa beratla...have to do something...

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

kami pun baru je mkn golden fortune tu ... mmg sedapp tapi kami beli pakai kupon diskaun tu..so buleh take-away jer .. akk nnti kena try mango tango tau..sedappp

pehh...tangkak..sorga tekstil kan

About me