Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

17 Januari 2012

Bungkusan + Baju Batik

Sampai rumah hari ni terima memo dari pos.
Ada bungkusan.
So ibu terus pergi pejabat pos.
Sekarang ni ibu dah ada driver baru...Along.
Walau pun ada driver baru, ibu masih kena memantau Along.

Bungkusan yang ibu tunggu-tunggu dari si buah hati ibu....he.he.he....
Sebenarnya bungkusan tu dari seberang lautan...Sarawak.
Kain batik Sarawak yang ibu order  minggu lepas sebanyak 21 helai,
dah sampai.
Kalau tak silap ibu ni order yang ke 4 dari Ummiross....

Dah tak sabar-sabar....
Dalam kereta dah buka bungkusan tu......

Ni bungkusan bahagian dalam.
Nasib baik ummiross masukkan dalam beg hijau tu sebab bungkusan dah koyak...
Baru tiba rumah, jiran sebelah dah tunggu ibu.
Katanya posmen ada pesan, ada bungkusan ibu.
So belum sempat ibu bawa balik,
kain tu dah berpindah tangan...hu..hu..hu...

Nasib baik ibu sempat ambil sehelai kain ni sebab ibu ada projek mega...hi.hi.hi...
Nak tahu projek mega ibu????

v


v


v


v


v

Taraaaaaa.....
Ibu nak kawinkan kain tu dengan baju ni....
Baju ni ibu dah siapkan beberapa hari lepas.
Cuma tunggu kainnya sampai.
Sebenarnya baju tu ibu buat dari kain batik sarong.
Kainnya jenis lembut dan bila dibuat baju memang selesa dipakai..
Sebab tu ibu order lagi sehelai untuk buat kainnya.
So jadilah baju sepasang.....

Unikkan!!!!!!!
Ibu memang suka cari kelainan....he.he.he.he....
Tak sabar nak pakai hari Khamis nanti......

27 ulasan:

mamaijat berkata...Reply To This Comment

....memang kreatif NzA....syabas...

ummiross berkata...Reply To This Comment

Fulamak!,bajunya dah siap, mantop, mantop! Good idea lah NzA, cantik pulak buat sepasang macam tu. Nanti ummi nak curi gambar baju tu boleh?hihi curi minta izin..

Iela Fazielah berkata...Reply To This Comment

kak..dapat2 je terus jahit... bestnyer....

Izan Ishak berkata...Reply To This Comment

wahhh... dah boleh baju sepasang pulak ye kak nza. inilah kalau terer menjahit ni. kejap je dah siap ye kak! cantik pulak tu... lain dari yg lain...

HASNAH berkata...Reply To This Comment

nza cantik, sy pun ada kain cam tu, nanti nak buat jugak, cuma kain buat yg plain.. hihi..

CikguAreefNaim berkata...Reply To This Comment

salam kak,

best kan ada kemahiran menjahit... tk payah dok susah2 nak htr tailor...

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
thanks mamaijat....he.he.he...

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
thanks ummi....utk ummi segalanya mungkin....silalah ambil...

NzA berkata...Reply To This Comment

to iela
masa angin tgh elok ni ilah..kalau dtg mood M mmg trtangguh la jwbnya...hi.hi.hi...

NzA berkata...Reply To This Comment

to izan
prcubaan prtama izan..saja nk tgk ok ke tidak..moga oklh nnti....

NzA berkata...Reply To This Comment

to Has
cubalah Has, nza ada juga buat dgn kain plain..mmg cantik n kwn2 nk tiru..ni prcubaan guna sepasang....

NzA berkata...Reply To This Comment

to areef
Alhamdulillah, boleh la lepas upah tu areef..skrg upah lbh mahal dr kain....

Salmi berkata...Reply To This Comment

Kreatif la Yah. Lain dari kebiasaan. Guru PSV la katakan..

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

Cantik baju tu kak...
Bestlah kalau ada kemahiran menjahit ni..boleh jahit bila2 masa jer..kejap je dah blh siap..^_^

Ibu Yusuf Maryam berkata...Reply To This Comment

Kreatif la akak ni..

ps: Teringin nak pandai menjahit.. :D

Awanama berkata...Reply To This Comment

wah nmpk nya dh bisnes kain batik swrk ke..

JS pun pernah guna kain batik sana..mmg cantik..hehe

azieazah berkata...Reply To This Comment

Sejak dulu lagi, anak-anak saya selalu bercerita cikgu cikgu depa memang semua bergaya. Kalu baju kaler merah, sedondon kasut handbag tudung...

Pendekata, sekarang ni, cikgu cikgi memang bergaya. Sejuk mata tengok.

AHP Pie@Mohamad bin Wahid berkata...Reply To This Comment

sharelah gambo bila pakai baju tu khamis ni, hihihi...

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.mie
akak tu apa kurangnya...he.he.he...thanks kak.

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
kelebihannya mmg cpt siap ttp kelemahannya , jahit ikut mood.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
biasa2 je zefa cuma buat sedikit kelainan.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to JS
xdelh biz..byk pakai sndiri n order utk kwn sekerja....

ttp kainnya mmg lembut n selesa dipakai...

NzA berkata...Reply To This Comment

to azie
cikgu kena pakai ceria baru anak2 murid brsemangat nk belajar...he.he.he.....

pekerja lain pn sama bergaya je azie cuma cikgu ni trkdg jadi perhatian murid..sbb tu mrk suka brcerita ttg cikgu yg mrk suka.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to AHP
he.he.he......InsyaAllah kalau ada mood nk brgambar....

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

untunglah akk pandai menjahit,boleh berkreatif dan jimat.skang hantar org buat pun mahal..

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
alhamdulillah, setakat baju sndiri n anak2 lepas la byr upah..betul tu PK, upah dh mahal sgt....

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

hanie pun dah usha2 kat blog ummiross tu.. adeh terjatuh cinta lak dan mule berangan2 nak buat baju raya ... unik dan cantik ! ;)

pantas betul akk mnjahit... cantik tu ;)

About me