Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

2 Januari 2012

Setelah 11 Hari Berlalu.....

11 hari berlalu result PMR diumumkan.
Ibu belum berkesempatan untuk buat n3 untuk Beby a.k.a Farah Najdah.
Semasa result PMR diumunkan pada 22.12.2011 kami masih bercuti.
Memandangkan tiket flight untuk 22.12.2011 hingga 24.12.2011 habis
so kami terpaksa menempah tiket penerbangan pada 25.12.2011.

Walau bagaimana pun, kami dapat result PMR melalui sms.
Itupun tak sepenuhnya.
Dan pada 28.12.2011 baru Beby ke sekolah untuk ambil result dia.
Alahai anak sorang ni memang jenis tak kisah.....hu.hu.hu..
Angah yang gementar, Beby releks aje.

Masa hari result keluar pun dia masih berselera bersarapan.
Masih mampu ketawa, masih mampu tengok cerita kartun.
Ibu n family, atok mama, atok ayah dan su tie dah tak tentu arah...
(masa tu kami masih di Kelantan)


Apapun ibu ucapkan TAHNIAH di atas kecemerlangan Beby.
Ibu tahu dan akui Beby anak yang pintar cuma kemalasan yang merisaukan ibu 
sepanjang Beby menduduki Tingkatan 3.
Puas ibu membebel, puas ibu suruh baca buku tetapi Beby dengan selamber menjawab : 
"Beby dah baca buku la ibu..".
Aduh......bertapa risaunya hati seorang ibu.....

Dan di atas permintaan Beby,
ibu tidak akan menyatakan result sepenuhnya di sini.
Beby kurang 1 mata dari result Angah.
Kalau nak tahu klik sini.....

Walau apa pun ibu tetap berdoa agar Beby berubah menjadi
anak yang lebih tekun belajar....
Semua orang disekeliling akui Beby seorang yang punya kelebihan dan pintar.
Dalam "Kemalasan" dan penuh dengan "Penyakit M",
Beby masih mampu meraih kecemerlangan....
Jangan sia2kan anugerah Allah yang sangat berharga pada Beby..
Selamat melangkah ke 4 Sains 1 dan semoga Beby terus cemerlang
dan dapat membanggakan keluarga....

Kami tetap bangga dengan kejayaan Beby.....
TAHNIAH ANAKKU......

p/s:
Hari ni ke sekolah kerana ada meeting lagi.......

28 ulasan:

mamaijat berkata...Reply To This Comment

.....tahniah buat anakanda....
semuga akan lebih cemerlang di SPM...

aiikk....
kan cuti ari ni...
tapi mamaijat faham..
sebab...
kita same ajer..
he he he..

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

tahniah beby..semoga terus cemerlang!

Awanama berkata...Reply To This Comment

tahniah beby dan tahniah ibu...semoga kejayaan tercipta utk peringkat yg seterusnya..ameen

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

Tahniah beby..
semoga beby terus cemerlang & menjadi kebanggaan keluarga..^^

ummiross berkata...Reply To This Comment

Tahniah Beby, semoga terus cemerlang.
NzA, anak2 NzA semua pandai2..

Ibu Yusuf Maryam berkata...Reply To This Comment

Sekalung tahniah buat anakanda Farah Najdah.. tahniah juga buat kak Nza. :D

NzA berkata...Reply To This Comment

TO MAMAIJAT
thanks kakaknda..InsyaAllah..semoga Allah kabulkan doa2 kita...amin...

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
thanks..moga2 gitulah...

NzA berkata...Reply To This Comment

to JS
thanks....InsyaAllah....amin.

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
thanks lily...mudahan gitulh hendaknya.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
thanks ummi.....sama jga dgn anak2 ummi n kwn2 yg lain....

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
thanks adindaku......

Iela Fazielah berkata...Reply To This Comment

wah..tahniah tu beby....cemerlang sgt2 resultnyer....

NzA berkata...Reply To This Comment

to iela
thanks ilah......

♥MAMASYAZA♥ berkata...Reply To This Comment

tahniah beby. semoga beby terus cemerlang. sama jugak dengan ami byk sgt penyakit M dalam diri

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamasyaza
Thanks Su....itulh anak2, mcm2 perangai yg boleh memeningkan kita.....

Salmi berkata...Reply To This Comment

Tahniah Beby!! Tahniah juga buat ibu dan ayahnya..

Izan Ishak berkata...Reply To This Comment

tahniah beby! tahniah juga buat akak yang tak putus2 mendoakan kejayaan anak2 tiap kali mereka menduduki peperiksaan besar...

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.salmi
thanks k.mie..anak2 k.mie pn semuanya bijak2kan.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to izan
thanks izan..hanya itu yg mampu si ibu lakukan utk anak2....

gadisBunga™ berkata...Reply To This Comment

tahniah beby! budak bijak mmg begitu. dia studi smart sampai tak sape sedar bila masa dia studi. :)

NzA berkata...Reply To This Comment

to GB
thanks..ttp sikap dia merisaukan ibunya nie.....

puanbee berkata...Reply To This Comment

tahniah beby , walaupun M kan .. nampak mcm cemerlang tu ..

NzA berkata...Reply To This Comment

to Bee
budak sorg ni penuh dgn vitamin M....hu.hu.hu....

Dilla Ady berkata...Reply To This Comment

tahniah ye beby!

NzA berkata...Reply To This Comment

to dilla
thanks dilla....

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

tahniah again beby...itu yg dikatakan cerdik ... xpayah blaja teruk2 tp result gempakz ... ;)

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummihanie
thanks hanie..entah bila la dia nk jadi rajin nie....

About me