Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

28 Disember 2011

Taman Perbandaran Tengku Anis KOTA BHARU.

Ni cerita basi sebenarnya.
Peristiwa 1 minggu yang lalu di kampung....
Tapi ibu tetap abadikan disini.

Masa di kampung ibu sempat ke Taman Perbandaran Tengku Anis.
Rasanya ini kali pertama ibu pergi ke situ.
Taman Tema 3 in 1.
Itupun kebetulan lalu semasa pergi tempah tiket flight kat Airport Pengkala Chepa.

Dalam taman ni ada taman bunga tempat santai-santai bersama family, 
ada mini zoo dan ada tempat mandi manda ala2 wet world.
Taman ni terletak tidak jauh dari lapangan terbang Ismail Petra Pengkalan Chepa.
Dan yang uniknya disini siap ada papan tanda pemakaian menutup aurat bagi
muslimah.....
Jadi kalau nak masuk ke sini wajib bertudung dan berbaju melepasi punggung ye...

 Farouk dah tak sabar nak mandi....

Dah tak boleh senyum. farouk stress kerana hajat nak ke
Splash Water di Kota Bharu tidak kesampaian kerana hujan.....

 Naurah masih sporting untuk posing....

 Laluan masuk ke kolam mandi....
di depan tu uncle Kie, adik ipar ibu....

 Singgah sekejap di mini zoo....
Tak banyak binatang yang ada disini.....

Tak sabar menanti.
Rupanya untuk masuk ke taman tema air kena ikut masa.
Bayaran pun ikut masa .RM2 untuk sejam.
Kalau tak puas mandi kena tambah lagi bayaran mengikut jam...
Kira murah sangat la....

 Farouk yang dah jadi macam ikan dugung....

Iman Amsyar, anak saudara kesayangan  ibu.....
 Mandi tak hinggat dunia.....

 muka budak tak puas mandi...kalau boleh tak nak balik.
Kolam ni ditutup pada jam 1 petang untuk rehat dan solat dan dibuka
semula jam 2 petang....
Ayuh anak-anak, kita bersolat dulu....

Jom balikkkkkkkkkkkkkkkk......

p/s:
Hari ni kesibukan melanda.
Pagi ada meeting.
Lepas meeting ibu kena bagi kursus "in house traning" KSSR.
Petangnya ke sekolah menyiapkan buku-buku tulis untuk jualan esok...
Pukul 6 petang baru muncul di rumah....

18 ulasan:

Izan Ishak berkata...Reply To This Comment

panjang muncung farouk tak dpt pegi Splash Water tu kak... seb baik boleh juga mandi kat kolam tu... hehehe...

jemarisuri berkata...Reply To This Comment

came back to school, mula utk sibukkan ibu, hehe.

wah bestnya anak2 ibu dpt main air. hihi

kakyong berkata...Reply To This Comment

budak2 memang suka main air kan kak.. ;)

selamat mula bertugas cikgu..

ummiross berkata...Reply To This Comment

Cerita basi takpe NzA, masih boleh dikongsi,masih seronok dibaca...

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

farouk tak pakai baju lepas bontot pun!ops..abaikan lawak bodoh sy.kiki.

NzA berkata...Reply To This Comment

to izan
2lh, frust betul dia cz tempat idaman kalbu ditutup krn hujan.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to JS
sesi yg sibuk bermula minggu ni....

NzA berkata...Reply To This Comment

to kak yong
betul tu...kalau boleh nk berendam smpai kecut...

thanks k.yong....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
thanks ummi krn xjemu2 membaca n3 nza...

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
xpelah aunty cz farouk org lelaki....peringatan utk org pompuan...he.he.he......

jeBateja berkata...Reply To This Comment

lamo tak berenang ni....teringin plak berenang...ahakz....teringin berenang kat kolam kanak2...sebab tak taw berenang...ahakz

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

nice garden ye kak ... ;)

alahai mencebik si farouk xdpt tunaikn hajat d hati

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

menarik jugak tpt ni kak nza..adalah tarikan di kelantan kot2 ada rezeki ke sana next time kan..tp part pemakaian tu kena alert la yek..hihi

NzA berkata...Reply To This Comment

to9 jebateja
hi.hi.hi....boleh aja..nnti berenang2 mcm dugung.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummihanie
menarik juga kt sini cz dikelilingi pokok2 yang rendang...

2lh, muka xceria...

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily azliyana
ok juga tmt ni lily...brdekatan dgn airport.....
2lh, kena tgk betul2 praturan....

Dilla Ady berkata...Reply To This Comment

seronok tgk budak2 ni main air..da tua2 ni kalu main air jenis berjemur camni, konpem sakit kepala..

NzA berkata...Reply To This Comment

to dilla
mmg seronok sakan la budak2 tu...yg xseronok tukang tgk nie....hu.hu.hu..

About me