Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

29 Disember 2011

Penceramah Huru-Hara...

Semalam mesyuarat, hari ini mesyuarat.
Lepas mesyuarat terus sambung dengan "in house training".
Dan ibu antara Pengerusi Panitia yang telah hadir 
kursus KSSR selama 1 minggu pada bulan lepas.

Ingatkan minggu depan baru nak buat kursus
tapi GB suruh selesaikan segera.
Mak aiiiii!!!! tanpa sempat nak prepare apa-apa.
Main tibai semacam je.
Entah faham ke tidak apa yang ibu sampaikan.
Hentam jelah nyah.....ha.ha.ha......

Lepas tu sesi soaljawab.
GB dan PK mengasak dengan bermacam-macam soalan.
Rasa macam kena interview pulak.....he.he.he....

 Termenung si ibu bila tiba-tiba rasa macam hadiri interview minta kerja pulak....
Macam-macam soalan yang ditanya...
Ada aku kisah.......

 dah termenung, pura-pura tertunduk malu la pulak.
Konon-konon control ayu la tu....
Ada ke penceramah camtu.....??????.

bukan main gelak pula......
Pembantu dibelakang setia membuat catatan..
Catat jangan tak catat.....
Bagus..bagus...nanti tambah gaji ok....he.he.he....

Alhamdulillah, ibu dibantu oleh rakan-rakan yang sama-sama berkursus
dalam subjek masing-masing tetapi punya objektif yang sama......
Nak jimat masa dan tenaga punya pasal kami saling berganding bahu membuat
huru hara di bilik mesyuarat...ha.ha.ha.....

KSSR=Kerja Semput Sampai Rebah......

p/s:
Hari yang agak sedih....hu.hu.hu...
Maafkan aku N....

23 ulasan:

Munnafendy berkata...Reply To This Comment

seronoknya ada rakan sekerja yg boleh kerja bsama2, gelak ketawa..ai keje sini sorg je melayu, mmg fokus kerja je lah..xda kwn nk bgosip...heeee

ummiross berkata...Reply To This Comment

Penat takpe kan NzA, asalkan ada rakan2 yang sentiasa bekerjasama. Jangan sedih2 ye..

wahida berkata...Reply To This Comment

akak jgn sedih2 yer...rindu kat akak...
akak sihat?

MulutPayau berkata...Reply To This Comment

memang seronok kalau ada rkan2 sekerja yang boleh bkrjasama dan sekepala....
p/s..knpa sedih ni?????

Dilla Ady berkata...Reply To This Comment

akk yg pakai shawl tu ke?


wahhh...dilla pun tak pandai pakai shawl kak..pasni leh wat tutorial ni..huhu

NzA berkata...Reply To This Comment

to munnafendy
mmg mrk kwn yg best...seronok kerja di sini...

Tapi sunyi jugakn kalau xde kwn sebangsa....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
2lh, nasib baik mrk kwn2 yg sporting n baik....
thanks ummi, hr ni dh ok...

NzA berkata...Reply To This Comment

to wahida
2dy dh ok..Akak pn rindu wahida...

NzA berkata...Reply To This Comment

to MP
mmg seronok n enjoy dpt rakan mcm mrk tu..sporting...

ada salah faham sikit..hr ni dh settle....

NzA berkata...Reply To This Comment

to dilla
akak ni pakai ikut mood dilla..masa rasa nk pakai akak tibailah....
main belit je. tu pn anak2 yg ajar....hi...

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Macam2 reaksi ada tu, hehe

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

hehe nmpk akk pakai shawl...jgn kerja smp rebah,cikgu rebah nti kesian ank murid,sapa nak mengajar?hiks..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...Reply To This Comment

termenung jauh nampajnye akak tu.. ;)
kak..napa sedih?..

Maya Mayana berkata...Reply To This Comment

jangan stress2 tak elok untuk kesihatan :)

NzA berkata...Reply To This Comment

to dinas
hi.hi.hi...bila dh kena present spontan gitulah jadinya...gempak!!!!

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
akak ni pakai ikut mood je PK..kalau rajin akak pakai ttp kalau xsmpt pakai tudung arini je....

itulh realiti kami kaum guru skrg...

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
trmenung memikirkan kerja2 yg menanti mlambak2....dh ok lily..ada salah faham sikit...hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to mayana
thanks....xdelh stress sgt ttp memikirkan mana nk mula dulu nie...

IMANSHAH berkata...Reply To This Comment

orang berpengalaman suruh apa pun jadi

NzA berkata...Reply To This Comment

to imanshah
yg kelakar dh jadi sesi temuduga lak.....he.he.he...

GA&Contestby Hami berkata...Reply To This Comment

Memula nampak serius, lepas tu boleh gelak pulak tu... best kerja dgn ada group gini.

NzA berkata...Reply To This Comment

to Hami
2lh pasal..konon2 nk buat serius ttp lastnya jadi tmpat ketawa lak....

Norsalmi berkata...Reply To This Comment

Yah dah hadiri kursus ye.. tentu arif pasal KSSR ni.. semalam kursus kat sekolah tak byk sgt yg dapat. Banyak kemusykilan tak dapat jawapan..

About me