Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

31 Disember 2011

Persiapan Anak-anak..

Alhamdulillah syukur kerana 90% persiapan anak-anak dah selesai.
10% tu masalah ibu sendiri.
Sebelum balik cuti ibu nekad nak siapkan uniform 3 Farah tu.
Semuanya 8 pasang termasuk 2 pasang uniform Sekolah Agama Naurah
Akhirnya terbengkalai.
Ada 2 helai lagi yang belum siap.
Bila la nak datang mood menjahit ni.
Baju baru ibu untuk melangkah ke sekolah pun belum sentuh lagi...hu.hu.hu...

Budget????
Tak payahlah ibu ceritakan kat sini.
Anak ramai, budget pun banyak.
Makin b*t*k lah kepala ayah....hu.hu.hu....
Itu pun ibu/ayah sediakan apa yang perlu.
Beg dan kasut anak yang masih elok, mereka akan gunakan.
Cuma tambah mana yang patut dan perlu....
Biar mereka belajar berjimat cermat.
Alhamdulillah, anak-anak dah terbiasa dengan keadaan sebegini
sejak dulu lagi dan mereka menerima dengan hati terbuka....
 Angah akan melangkah ke tingkatan 5 Sains 1 dan Beby ke Tingkatan 4 Sains 1...
Tahniah Beby di atas kecemerlangan dalam PMR 2011.
Sorry, ibu masih tak berkesematan nak buat n3 untuk Beby....

Angah a.k.a Farah Nadiah dan Beby a.k.a Farah Najdah bersiap sedia untuk ke sekolah
untuk pembelian peralatan sekolah dan mendaftar pada 29.12.2011.
Nasib baik ibu sempat siapkan dulu sepasang seorang uniform...hu.hu.hu...

Along???? tengah gigih belajar memandu dan juga berlatih menjadi
seorang suri rumah yang cemerlang...he.he.he....

p/s:
Selamat Tahun baru untuk semua.
Semoga esok menjanjikan yang lebih baik dari hari ini...

18 ulasan:

puanbee berkata...Reply To This Comment

hehe ramai pun tak mengapa kalau dua2 kerja ,jd mcm saya lagi tambah botak lah kepala sisuami ..

eh along , nak jd suri rumah dah ke ? jengjengjeng "lawak je ek "

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

ramai anak yg best kak,nti dah besar senang iu n ayah..:)

selamat tahun baru!

ummiross berkata...Reply To This Comment

NzA baju tu NzA jahit sendiri ye, nampak sangat cantik jahitannya.Angah dan Beby nampak sama besar, macam kembar..

IMANSHAH berkata...Reply To This Comment

saya tak beli apa2 lagi kak

Izan Ishak berkata...Reply To This Comment

best sgt anak2 akak dpt pakai baju hasil tgn ibu. teringat zaman2 izan skolah... mmg mak lah yg jahit semuanya...

NzA berkata...Reply To This Comment

to Bee
harga brg skrg naik melambung2kan Bee....beli pn mana yg patut je..

he.he.he...ibu yg xsabar nk menantu....

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
semua anak2 kita adalah yg trbaik....InsyaAllah moga mrk xlupa jasa kita....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
nza bkn pndai sgt ummi ttp sekadar utk baju sndiri n anak2 boleh la lepas upah jahit..
umo mrk cuma beza 1 thn je ummi....mmg nmpk sebaya...he...

NzA berkata...Reply To This Comment

to imanshah
he.he.he....utk diri sndiri senang je...

NzA berkata...Reply To This Comment

to izan
ttp ibunya ni yg xlarat....ttp sgt puas hati bila tgk anak2 pakai hasil tangan sndiri.....

mamaijat berkata...Reply To This Comment

.....tinggallah 2011 ....bersama pahit manisnya...

.....selamat datang 2012.....semuga membawa bersama sinar bahagia yang penuh rahmat & berkat....

.....selamat tahun baru NzA....

♥MAMASYAZA♥ berkata...Reply To This Comment

bestkan akak dpt jait baju sendiri, puas hati. sronok tgk anak2 akak, semuanya pandai. harap ami boleh contohi anak-anak akak. anyway selamat tahun baru dari saya sekeluarga

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...Reply To This Comment

owh..angah tengah berlatih menjadi suri rumah ye..hehe..chayok2.. ;)

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
selamat thn baru juga utk kakakku..semoga mamaijat dikurniakan kesihatan yg baik dan mampu meneruskan tugasan dgn cemerlang....amin...

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamasyaza
yg xbestnya su masa nk menjahit tu..kena tunggu dtg mood yg baik....he.he.he...

InsyaAllah moga anak2 su juga menjadi anak2 yg cemerlang dunia n akhirat.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
sbnarnya along...he.he.he.....dh abis SPM so kena tlg ibu masak......

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

setahun satu ye ank2 dara akak tu..hmm....hebat akk ;)

along nk jd surirumah ?? hehehehe...sng keje ibu...untung2 ;)

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummihanie
ye hanie, umo brtiga tu beza sethn je..tu nmpk sebaya...he.he.he...

kena belajar masa masih ada masa nie...hi.hi.hi...

About me