Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

30 Disember 2011

Kami @Jepun

Jepun la sangat...hi.hi.hi.....
Anak-anak masih dalam mood cuti.
Ibu dan ayah pula dalam mood dah pokai.
Masing-masing sibuk dok bodek Ayah nak pergi bercuti lagi untuk
penutup 2011.
Alahai anak-anak, tak puas-puas pergi bercuti.........
Katanya teringin nak ke Melaka sekadar shopping
dan jalan-jalan.....

Si Ayah pula jenis yang tak banyak songeh.
Maklumlah si Ayah ni seorang yang pendiam dan tak pandai menolak
permintaan anak berbanding ibu
yang tidak akan teragak-agak menolak
ajakan jika tidak setuju.

5 lawan 1, sudah semestinya ibu kalah.
Ayah ambil sikap berkecuali kerana ayah bertindak sebagai driver kami....
Jawabnya ibu kena mengalah dan anak-anak tersenyum gembira....

Model tetap ibu di Jepun..Oppss!!!!di Dataran Pahlawan Melaka.........

Anak-anak ibu peminat fanatik shushi...
Benda alah nie la yang depa nak cari sebenarnya.
Hampir muflis ibu dibuatnya.
Setiap kali makan mesti kena sediakan lebih RM100+....
Nasib baik ayah tak suka sushi..........

ronda-ronda BandaraRaya Bersejarah-Melaka....
Sesak dengan orang ramai dan pelancong.......

Bergambar di depan Taming Sari....

 Posing dulu sebelum aktiviti shopping bermula......

Kami berpecah kepada 3 kumpulan.
Along, Angah dan Beby (3F) nak ke Mahkota Parade dan Dataran Pahlawan.
Entah apa la mereka nak cari.
Katanya nak beli baju kat Butik Padini.
Farouk pula ajak ayah nak ke Muzium.
Ibu dan Naurah hanya ronda-ronda disekitar kawasan tu aje....
Tak de mood nak ikut mereka semua tu......

Farouk dan Ayah sedang meninjau tempat yang hendak dituju.......


Ibu dan Naurah ke Dataran Pahlawan.
Lepak-lepak dan window shopping di Mahkota Parade.
Nyaris ibu nak rembat handbag.
Nasib baik ada Naurah yang jadi penyelamat.
Katanya : "Ibu, handbag ibukan  dah banysk...banyakkkkk sangat..
Tak baik tau membazir...Allah marah..
Hu.hu.hu....tersentap ibu..terus letak balik dan tak jadi nak beli......

Kita posing jelah kakak ye....

@Dataran Pahlawan

Lepak-lepak dengan Naurah hingga menjelang Maghrib...

Sementara menunggu solat Maghrib....

Selesai solat Maghrib sambung window shopping lagi....

Penat ronda-ronda ibu dan Naurah singgah McD.
Yang lai n entah kemana.
Hilang jejak.
Kami janjii berkumpul di depan surau.......

p/s:
Ramai rakan bertanya kenapa ibu sedih.
Sebenarnya xde apa2 yang serius.
Sekadar ada salah faham sikit dengan best friend ibu.
Semuanya dh settle......
Thanks semua kerana ambil berat...

19 ulasan:

ummiross berkata...Reply To This Comment

Ummi singgah kat Jepun jap ni, jenguk NzA n family sambil jeling2 sushi...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...Reply To This Comment

Bestnye kak jalan2 kat melaka..
Hubby lily cuti seminggu ni..tak dapat pun kemana2..cuti pun datang juga ke office..jalan2 kat johor jer..:)

Dilla Ady berkata...Reply To This Comment

kt melaka ni rase mcm tak puas nk jalan2..ade jek tempat nk pegi kan..dataran pahlawan ni dilla tak tau pun..slalu gi kat bandar hilir tu jek..

Zefa NorAsmara berkata...Reply To This Comment

Kami pun suka ke melaka kak.. tiap2 tahun mesti pergi.. :D

Qaseh berkata...Reply To This Comment

xpernak lagi singgah kat dataran pahlawan lalu je heee..my hubby xmau singgah sbb dia takut duit dlm poket dia kempisss heee

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

wah kopaklah..hehe yg penting anak2 gembira..:)

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
thanks ummi cz slalu jengah kami....

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
xpelh lily sekurg2nya dpt spend masa dgn family....

NzA berkata...Reply To This Comment

to dilla
mmg byk tmpt yg best kt melaka ni dilla..anak2 akak suka sgt ke sana....Dataran Pahlawan ni kt Banda Hilir....

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
sama juga anak2 akak..suka sgt ke melaka....

NzA berkata...Reply To This Comment

to Qaseh
mmg boleh muflis kalau singgah...hi.hi.hi....

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
mmg kopak + pokai....

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah perselisihan faham tu dah selesai :)

aku HIV positif berkata...Reply To This Comment

meriahnya suasana... :D
maaf lama tak ziarah akibat masalah pc dan kesibukan.
moga bahagia dunia akhirat.
kembali sibuklah nampaknya ya

NzA berkata...Reply To This Comment

to dinas
gitulh lumrah hidup...Alhamdulillah syukur....

NzA berkata...Reply To This Comment

to AHP
terima kasih...risau juga ingatkan AHP xsihat....

bintangku berkata...Reply To This Comment

Wah.... Melaka Bandaraya Bersejarah. Byk betul sejarah hidup sha kat sana. Dr pas spm, sampai ler anak sorang dok situ. Erm.... rindu lak..

NzA berkata...Reply To This Comment

to bintangku
mesti sha rindukan melakakan cz lama tinggal kt sana..skrg mkn byk berubah...

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

bestnyeee akk jalan2 byk tmpt ... menarik lak tu lokasinye... ;)

About me