Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

13 Jun 2013

Sari Ater Hot Spring @Bandung.

Bersambung lagi kisah Hari ke 2 di Bandung.
Sekembalinya dari Tangkuban Parahu,
kami singgah di Sari Ater Hot Spring.
Masa sampai di sini masing-masing dah kepenatan.

Pintu masuk.

Kaunter jualan tiket.
Kita tak perlu turun daripada kenderaan untuk dapatkan tiket ni.

Tiket masuk. Rp 19.000 = RM6.40 seorang

Posing dulu sebelum masuk.



 Kat dalam ni banyak replika di bina.
Ala-ala taman botani kat Melaka tu.
Cuma kat Melaka replikanya lebih banyak.

Air panas yang mengalir....

Jurukamera group kami, Along.

 Kawasan ni sangat sesak dengan pengunjung.....

 Di mana-mana ada pengunjung yang mandi manda...meriah betul....

Gajah besarrrr....

 Berhenti seketika melepasakan penat.
Kawasannya agak luas.....

Kalau lapar atau dahaga jangan risau sebab di bahagian dalam ada
gerai menjual makanan dan minuman....
 Mini pizza yang ibu beli. Sebiji cuma Rp 10.000 = RM3.40

Ini pula ala-ala lempeng yang ditabur cheese dan choklat rise....

 Cuba lihat.....Sesak dimana-mana....

Menapak menuruni cerun landai...
Maklumlah selipar ibu dah putus semasa di Tangkuban Parahu lagi.

Yang menariknya, di setiap sudut disediakan tikar untuk kegunaan keluarga yang ingin berkelah.
Ibu pun tak pasti adakah ianya percuma atau perlu bayaran....

 Di sini juga ada tasik, tempat permainan permainan kanak-kanak seperti di fun fair.

Kami di sini lebih kurang 1 jam lebih je.
Rasa tidak begitu selesa sebab ramai sangat pengunjung.
Mungkin disebabkan cuti hujung minggu.........

p/s:
*Ada kawan blog mengadu tak boleh tinggalkan komen.
Kalau ada masalah klik SINI .


11 ulasan:

ummiross berkata...Reply To This Comment

Salam rindu sangat-sangat NzA...

Bestnya Bandung, ummi memang suka ke Bandung, cuaca nyaman, shopping pun best!. Lempeng cheese tabur coklat tu, terliuq!

NzA, ada souvenir untuk NzA, nanti ummi pos ye, address sama lagi kan?

MulutPayau berkata...Reply To This Comment

saya sempat jugak rendam kaki dan main2 air kat sini...seronok betul...

JunAina berkata...Reply To This Comment

Dulu masa pergi Bandung tak singgah sini pasainya kawan2 semua sibuk nak shopping ja. Rakyat Indonesia agaknya dah jadi budaya hari cuti mana2 tempat pun penuh ja.

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

lieya tak tau pun tempat ni kak....akak up ni baru laa tau...mmg meriahkan ...kemudahan mcm tikar tu pun bagus...tapi org rase mustahil free tu...pasti dikenakan bayaran....

kak, makan kat sane mmg murah kan kak...ye laa nilai mate wang kite kan tgi tu best tu kalo kesane....

mama lieyna berkata...Reply To This Comment

Eeiii geli pulak tgk replika binatang sume tu..heee...

:-)

wan nurul hezrina abd halim berkata...Reply To This Comment

akak g bandung ek?beshnyer..cakap pasal hutan rekreasi kat melaka nurul banyak gambar replika kat sana n paling menjadi kenangan bersama dengan arwah abah nurul...sedih n gembira bila tengok semula gambar2 kenangan2..

mmg banyak replika dinasor kat melaka tuh

Tanpa Nama berkata...Reply To This Comment

Hello. And Bye.

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

isyh tak syiokkan kalau ramai sangat orang.. kalau gi shopping lagi bestkan...

Jemarisuri berkata...Reply To This Comment

syoknye sis..js bila la nk berjimba2 sana gakkk...hehe

sis ke sana guna agen ke?..

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Seronoknya.. Bilalah agaknya akak boleh ke sana.

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

menarik jugak tempatnya..tiket pun tak mahal.nti klu smp bandung boleh kesini.hehe entah bila la kan

About me