Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

27 Jun 2013

Jom Petik Strawberry @StrawBerry Park..

Terjumpa pic ni masa dok godak2 lappy.
Gambar masa ibu pergi ke strawberry park masa di Bandung awal bulan ni..
Motif utama : tetiba rasa nak makan strawberry!!!

Petik strawberry?????
Petik la sangat..hehehe.......
Masa ibu sampai ke sini, buah strawberry baru berputik.
Mungkin masa ibu pergi ke sini tak kena waktunya....

Ibu and the geng singgah di sini sekembalinya dari Sari Ater Hot Spring,
Alang-alang datang, kami pun singgah jelah..
Bayaran masuk ke sini Rp10,000 = RM3 saja
dan dapat minum  secawan jus strawberry percuma.
Kat sini ala-ala C.Highland jugak.
Petik sendiri dan bayarrrrr......

 Ladang strawberry.
Terletak di lereng gunung....
Luas juga ladangnya dan bertingkat-tingkat.....

 Mek Merah ni posing je lebih.
Hampeh, dapat sebiji je buah strawberry...
Sebabnya masa ke sini  tiada buah yang masak.
 Terus takde mood nak menjelajah dan melawat kawasan (macam YB pulak...)

1 kg bersamaan dengan Rp80,000 = RM20+.
Boleh tahan mahal jugak. Dah la kena petik sendiri....
Baik beli yang dah dipacking lagi senang.......
Hehehe...dasar orang malas.
Yang ada pun buahnya kecik je....
Macam terbantut ibu tengok.....

 Jus strawberry segar.....boleh tahan sedap.
Kat sini ada disediakan gerai menjual beberapa jenis makanan.

Along menikmati jus strawberry....

Sekejap saja kami di Strawberry Park sebab hajat hati nak petik buah tak kesampaian.
Selain dari itu ibu rimas dengan gangguan penjaja souvineer jalanan.
Tak sudah-sudah mendesak supaya beli barangan jualannya tu.
Aduyai.....dimana-mana ibu rasa terganggu......

Akibat rasa terkilan ,bulan 9 nanti
ibu rancang nak petik buah strawberry kat Cameron Highland puas-puas.....
Jom!!!!!!!!!!!!!

12 ulasan:

Qashmere berkata...Reply To This Comment

Seronoknya dapat petik stroberi

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

kat sane mmg mcm tu kak...selagi boleh mmg penjual mengekor bontot kite pakse beli barang die...bile dah beli satu, penjual2 lain plak dtg heheehheeh....

strawberi kat sane kene tgk2 kan kak..kalo tak dpt yg dieorg celup air gula...ngelat sungguh....

lizz berkata...Reply To This Comment

waa bestnyer dapat petik strawberi..jus tu memang fresh sedapnyer..telio saya tengok...

ummiross berkata...Reply To This Comment

Terliur pula tengok air strawberry tu NzA.
Jom..ummi pun nak ikut, nak makan aiskrim AlMashoor tu.
Singgah Putrajaya pun boleh...

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

ops orang memang tak suka dengan strawberi ni masam tapi sumaiyyah memang fav dia le

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...Reply To This Comment

Memang boring kalau ada yg ikut suruh beli brg dia... dah tak de privacy lah pulak ;)

Rindu gak nak petik strawberry ni ;)

Aziela berkata...Reply To This Comment

Kadang2 owner kebun tu dah petik siap2 yang buah cun2 tu kan kak....

Murni Alfathunnisa berkata...Reply To This Comment

pegi je ch nanti kak...petik puas2 stoberi tu. jangan kan jus segala jenis stoberi dapat makan dengan sepuas hati..muahahaha...

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

Bestnye dapat petik strawberry...
sedap jer tengok jus strawberry segar tu..

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Tak dapat petik strawberry, dapat minum jus pun jadilah... rasanya tetap sama kan...? ^_^

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Takpalah, dapat gak minum jus stoberi tu ha :)

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Dapat minum jus strawberry pun dah ok, Yah.

About me