Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

26 Jun 2013

JJCM-Terima Kasih Anak2 Ibu

Hari ni kisah makan-makan.
Banyak yang nak diceritakan tapi mood nak menaip ke laut.

Along merangkap driver, kawan dan teman setia ibu saat ini....

 Outing berdua dengan Along sejak ketiadaan Angah.
Naurah dan Beby sekarang sibuk dengan aktiviti di sekolah
Ayah terlebih sibuk dengan kerja....huhuhu....
so Alonglah peneman ibu saat ini......

Kami ke Tangkak dan singgah ke pizza hut...
Along yang sibuk nak belanja ibu sempena birthday ibu katanya....
 2 gelas air yang kami order tiba.....
Basahkan dulu tekak dengan asam boi fizz dan blackberry fizz....

Entah kebenda nama set ni....ibu pun tak ingat..

Along dengan kusyuk menikmati hidangan sesame prawn spaggethi. .
Maklumlah Along peminat spaggethi....
Eh...siapa belanja siapa..tetiba ibu confius sebab tengok Along pulak 'over'....

Ibu dan along berkongsi makan tempura prawn...

Alhamdulillah rezeki dari anak yang belum kerja dan bergelar pelajar lagi...he3X......
Yang pastinya elaun ditanggung oleh ayah......

Esok harinya Beby pulak belanja satey.
Terharu sungguh ibu sebab anak-anak sanggup kumpul duit "elaun dari ayah"
semata-mata nak belanja ibu makan......
TQSM..sayang anak-anak ibu.
Walaupun nilainya tak seberapa tapi ianya amat bernilai pada ibu....

15 ulasan:

Syazana Zainn berkata...Reply To This Comment

seronok bila dapat belanja ibu tau

:)

kite pun sellau buat gitu.

hihi

NzA berkata...Reply To This Comment

to syazana
aha la kan..rasa sgt2 gembira...

Murni Alfathunnisa berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah...bertuah kak nza,
ada anak2 yang baik belanja ibu makan shedap2..hehe...
semuanya nampak menggiurkan..perut tengah lapar, menghitung waktu rehat..

ummiross berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah, seronok kan NzA bila sekali-sekala anak belanja, terasa sangat dihargai, sebenarnya tanda sayang kepada ibu mereka tu.

atty's berkata...Reply To This Comment

anak2 aty pun camtu..
kdg rajin gak belikan mama dia mcm2..org suh jimat..dia kata x pe..sekali sekala..diaorg jimat2..

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

mood menaip ke laut, takpe lagi. mcm saya, mood nak update yang ke laut...

mereka nak belanja tanda mereka masih menghargai seorang insan bergelar IBU.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...Reply To This Comment

Bestkan anak2 dah besar boleh outing berduan ;-)

Kakcik berkata...Reply To This Comment

Anak2 yang tak lokek berbelanja untuk ayahibu, InsyaAllah akan murah rezeki selalu. :)

Jemarisuri berkata...Reply To This Comment

wah ank2 dh pandai belanja ibu dia..
lps keja nti mesti lg best...hehe

lizz berkata...Reply To This Comment

bestnyer biler anak-anak belanjer...tempura prown tusedapnyer...

Dinas Aldi berkata...Reply To This Comment

Walaupun ayah yg bagi duit belanja tapi anak2 tetap beringat untuk simpan & belanja ibu, alhamdulillah :)

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

pandai anak2 amik hati ibu yek..tk kisahlah elaun dari ayah kan..yg penting niat diorang ikhlas nak buat ibu happy..hihi

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...Reply To This Comment

Bertuahnye akak..anak2 pandai amik hati ibu..Alhamdulillah...
sedap2 tengok makanan tu...

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

untunglah kak nza ada anak2 yg semuanya sweet.:)

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Bestnya anak-anak belanja makan.

About me