Assalamulaikum semua.
Hari ini ibu nak kongsi murtabak mini yang selalu ibu fozen kan.
Meh kita tengok resepinya.
Bahan-bahan:
Kulit popia
Minyak masak
4 biji bawang hollen-potong dadu
2 ulas bawang putih-cincang
4 sudu besar rempah kari daging-bancuh dengan air
5 biji telur ayam
garam dan gula secukup rasa
Cara-cara :
Panaskan minyak.
Tumis bawang hollen + bawang putih dan rempah kari daging.
Bila naik minyak masukkan telur dan kacau sebati.
Masukkan gula dan garam secukup rasa.
Guna 2 keping kulit popia setiap murtabak.
Lipat 4 segi dan gunakan air untuk lekatkan popia.
setelah siap bolehlah dibakar di atas kuali.
Gunakan sedikit minyak atau majerin semasa membakarnya.
Selamat mencuba.
0 ulasan:
Catat Ulasan