Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

8 September 2014

UiTM Seremban 3 dan Angah

6.9.2014 (Sabtu) 
Seawal pagi kami bertolak ke Seremban
bagi pendaftaran Angah di UiTM Seremban 3.
Alhamdulillah Angah tidak perlu jalani minggu orientasi kerana
Angah adalah bekas pelajar asasi penerapan UiTM.
Maksudnya Angah and the geng diberi keistimewaan untuk terus lapor diri tanpa perlu
jalani orientasi.
Geng Angah pun lapor diri lewat seminggu berbanding pelajar-pelajar degree yang lain..
Bukan main seronok dia.

Pintu masuk menyambut kehadiran kami.....
Selama 3 tahun Angah akan menyambung degree di sini dan menjadi warga Seremban.

Kolej kediaman lelaki 8 tingkat dan perempuan 12 tingkat..........
Syukur alhamdulillah, banyak kemudahan disediakan.
Ada kemudahan lif.
Tandas pun dalam bilik.
Teringat ibu masa dikolej terpaksa berkongsi tandas dengan rakan-rakan searas.


Macam biasa Ayah yang terlalu menepati masa.
Kami antara yang terawal tiba di sini.
Orang pun tak ramai.


Selesai sesi pendaftaran dan dengan rasminya Angah menjadi warga UiTM Seremban.
Tahniah Angah kerana menyambung degree diusia 19thn seperti Along jugak....

Dalam kegembiraan terselit kesedihan.
Ibu mana yang tak sedih bila terpaksa berpisah dengan anak.
Dah lebih 3 bulan Angah bercuti di rumah sejak tamat Asasi di UiTM Kuantan dan
tiba masanya untuk berpisah.......
Maunya si ibu tak sedih....huhuhuhu.....

Along dan Angah...siblings merangkap BFF.
Terpisah demi mengejar impian dan cita-cita.
Along di Melaka dan Angah di Negeri Sembilan.

Kusyuknya Angah mengisi borang.
Syukur Alhamdulillah Angah ditempatkan di aras 2.
Kalau dapat aras 12 nun di atas puncak kayangan gayat jugak.
Tapi tak ada masalah sebab lif disediakan dan keadaan di situ sangat selesa...

Drama sedih bermula bila ibu dan ayah terpaksa meninggalkan Angah....
Monyok je muka Angah.....

Selamat tinggal Angah.
Ibu dan family doakan agar Angah terus cemerlang dunia dan akhirat.
Harapan ibu dan ayah agar Angah mampu mengengam segulug ijazah
dengan keputusan yang cemerlang....Amin.....

p/s:
Risau pulak ibu bila semalam Along tiba-tiba demam panas dan migrin.
Sepatutnya semalam Along dah daftar di UTeM dan hari ni Along 
dah mula kuliah pertama  di Tahun 2.
Terpaksa ditangguhkan untuk sehari dua ni.
Doakan agar Along cepat sembuh......

14 ulasan:

inazamri berkata...Reply To This Comment

tahniah angah.semoga menjadi warga kampus dan siswi cemerlang

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah...dipermudahkan segala urusan..tahniah angah...tahniah jugak buat akak...berjaya mendidik anak2 ...moga2 anak2 lieya pun ikut jejak langkah kakak2 die nie...amin....

Tentang Kita berkata...Reply To This Comment

tahniah...semoga anak2 akak semuanya berjaya di dunia dan di akhirat

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

tahniah angah... akak kalau perlukan bantuan dinda... whatsapp ye...

Nafira usof berkata...Reply To This Comment

Tahniah Angah.. Moga cemerlang dlm pelajaran k~

Semoga Along cepat sembuh~ musim demam skrg kot kak~

Acik Erna berkata...Reply To This Comment

Tahniah angah dan ibu ayah jugak.dekat sangat dah angah ngan acik ni nza..6hb. Tu acik ke BP hantar hero bongsu balik.melaka ngan seremban dah tak jauh.boleh la angah dan along bertemu bila ada kelapangan.semoga along cepat sembuh

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

Tahniah untuk angah...dan semoga along cepat sembuh..

sal ya berkata...Reply To This Comment

Musim demam kot skg ni. Kat sini sakit mata ramai sgt. Angah tu nnt ok2 je. InsyaAllah... Seronok tandas dlm blk. Xde la nak kena menapan ke blk air memalam kan? Tp tandas kongsi seronoknya time mandi pepg la. Kecoh.

Aziela berkata...Reply To This Comment

Tahniah Angah. Alaa..Seremban dekat jer kan kak...heehhehe

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

tahniah... takper makin dekat kan.. kiranya tiap hujung minggu mesti boleh melawat seremban dan melaka kan dekat...

Lily@MamaZaraZareef berkata...Reply To This Comment

selamat menimba ilmu di tpt baru utk angah..buat along, semoga cpt sembuh k..

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

gud luck angah..selamat menempuh dunia degree..semoga cemerlang dan terus cemerlang..ameen..

cmna keadaan along kak nza?semoga cepat sembuh ya..

Mummydearie berkata...Reply To This Comment

Tahniah, Angah! Semoga selesa di tempat baru. Insya Allah, sampai masa nanti dapatlah ibu dan ayah tengok Angah menggenggam ijazah.

Hati ibu mana yang tak sedih bila terpaksa berpisah dengan anak-anak. Saya yang baca pun jadi sedih, kak. Dok membayangkan aje. Oh, tak tahan!

Tanpa Nama berkata...Reply To This Comment

pelajar asasi takyah orientasi ke

About me