Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

5 Januari 2012

Apa Yang Terjadi????

Dalam n3 lepas ibu ada buat catatan di bawah 
tentan kain yang ibu salah potong.
Thanks kawan-kawan kerana bersimpati dan 
beri beberapa cadangan pada ibu.
Kain tu adalah untuk dibuat baju seragam guru dan staf sekolah ibu.
Kain coklat dibeli oleh GPK-Hem SK(Cikgu R) ibu 
manakala kain batiknya ibu order dari over sea..
Hi.hi.hi...dari Sarawak..Ibu order dari Ummiross yang baik hati tu....

2lah, masa gunting kain coklat
untuk dibuat baju ibu tengah layan TV.
Buat kerja ikut mood dan gerak hati.
Sambil tu dok layan gosip dengan Angah, Along dan Beby.
Tiba-tiba ibu boleh terambil bahagian depan untuk dibuat pesak.

Bila siap gunting baru perasan.
Huwaaaaaa!!!!!!!
Mau  tak meroyan + meraung.
Tiba-tiba ibu menjerit..
3 Farah tersentap + terperanjat.
Mananya tak terperanjat tiba-tiba ibu menjerit.....

Hati mula tak tentu arah.
Mana mau capai kain tu lagi sebab Cikgu R beli bukan dekat sini.
Takkan ibu nak suruh dia pergi beli lagi.
Semata-mata untuk ibu.......
Segan la weh.....

Dengan hati yang sedih + risau ibu cuba dengan nekad.
Bahagian yang sepatutnya jadi pesak ibu jadikan bahagian depan.
Cuma itu aja kain yang tinggal.
Bayangkan kain untuk pesak itukan kecil......

Dan hasilnya jadi macam ni.
Memang ibu tak puas hati.
Baju tu dah jadi agak singkat.
Along snap gambar ni sebagai bahan bukti....

Anak-anak pula cuba ambil hati ibu:
Along :"Oklah ibu..cantik la..."
Angah : "Yelah ibu, angah tengok ok je...biasa je.."
Beby: "Lagi pun ibu nampak lebih kurus dari biasa tau..."
Naurah :"Betul bu.....Cantik!!!!"
Farouk:"Cantiknya ibu Farouk......."
Hu.hu.hu...ibu tahu, anak-anak nak ambil hati ibu.
Entah ikhlas ke tidak pujian depa tu. 
Ibu tau anak-anak tak nak ibu sedih kot.......

Apapun terima kasih anak-anak ibu.
Nantilah ibu cuba tambah bling-bling untuk menutup
kekurangan yang ada tu........hu.hu.hu...
Mood :SEDIH + TAK PUAS HATI....

p/s:
Petang ni meeting lagi dan lagi dan lagi.......

30 ulasan:

Qaseh berkata...Reply To This Comment

sy tengok pun ok je bj tu...

bling2 wajib di tambah mesti glamour nanti

ummiross berkata...Reply To This Comment

NzA...kalau batik sarong yang salah potong, ummi dah pos yang lain kat NzA, tapi kalau kain kosong tu tak dapek den nolong..
Waa matchinglah warna coklat dengan kain tu,sapa yang pilih tu? ummi tengok cantik je NzA baju tu,cantik jugak cutting dia. Kalau tambah bling2 tentu lagi menawan.

NzA berkata...Reply To This Comment

to Qaseh
ok ek????? rasa mcm xgitu puas hati....

InsyaAllah, nnti akn ditmbah bling2 tu.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummiross
2lh, kalau salah potong kain batik tu boleh order dr ummi ttp kain kosong tu yg trsilap.......

Thanks um mi...baru senang sikit hati nie....he.he.he....

mamalieyna berkata...Reply To This Comment

aduh kak, eina pernah salah potong baju org, ukuran jd kecik 1/2 inci..terus rasa dupdap2x..seb baik org tu bleh bertolak ansur sbb dia pakai katanya ok je..walhal..mungkin dia nk sedapkan hati eina..huu~ mmg tak best bila jd camtu..hilang kepercayaan org..

apapun kak, ok je nmpk baju tu..hee~

salam tahun baru 2012~

Norsalmi berkata...Reply To This Comment

Yah.. akak tgk ok je baju tu.. Dh tambah bling2 nanti, xde yg perasan kekurangannya tu..

HASNAH berkata...Reply To This Comment

macam x de apa2 yg x kena pun.. biasa je nengoknya.. kira ok la tu nza.. hihi...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...Reply To This Comment

Nampak ok jer tu kak..
kalau tambah bling2..sure lagi cantik tu kak..^^

Yati berkata...Reply To This Comment

Betul la cakap anak-anak Kak Nza. Yati pun tengok ok je. :)

mamaijat berkata...Reply To This Comment

.....ni komen org yg rabun menjahit..(belum tahap bute lagi ye...)..
okay lah tu...
lagi bagus kalau tambah blink blink.....
mmg superb lah.....
betul kata anak2 tu.....
he he he....

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamalieyna
mmg rasa sedih n frustkan eina..takut pn ye..yelh mana nk dpt kain ganti yg sama dlm masa trdekat....

thanks...moga oklh akak pakai...hu.hu.hu...

Selamat thn baru eina....

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.mie
thanks k.mie..segan dgn k.mie....he.he.he....

NzA berkata...Reply To This Comment

to hasnah
thanks has, sejuk sikit rasa hati ni.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to lily
thanks lily.....lega sikit rasa.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to yati
thanks yati..nntilh cuba tmbah mana yg patut.......

Joanna Yunus berkata...Reply To This Comment

Kak nampak ok je kak.....

puanbee berkata...Reply To This Comment

sy tengok ok juga , tp mungkin tk lama lah pakainya hehehe

NzA berkata...Reply To This Comment

to mamaijat
he.he.he..kelakar lak mamaijat nie...apa pn thanks mama.....entah bila la nk tmpal bling2 tu...hu.hu.hu...

NzA berkata...Reply To This Comment

to joanna
thanks....moga masa pakai tu oklh...

NzA berkata...Reply To This Comment

to Bee
agaknya gitulh..mayb pakai masa ada function je.....

azieazah berkata...Reply To This Comment

Kalu tak bagitau, kita tak tau pun baju tu ada silap. hehehehe..

Zefa NorAsmara berkata...Reply To This Comment

Sy tgk okey je, tak nampak cacat pun.. bestla akak, anak2 pandai ambik hati.. :D

NzA berkata...Reply To This Comment

to azieazah
he.he.he..dh repair sedikit sebyk tu azie

NzA berkata...Reply To This Comment

to zefa
thanks....Depa risau tgk muka ibu yg dh brkerut siap jerit2 lagi...he.he.he....

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

sy bab potong kain n jait baju mmg fail.tak tau apa..tp sy pun nmpk ok jer baju akk tu.cantik je!tmbh bling2 lg cantik..

Ummi Hanie berkata...Reply To This Comment

rjin sungguh akk mnjahit ... leh bukak kedai jahit ;)

ok je tu kak..nnti letak bling2 pun ok gak wat cover silap tu :p

NzA berkata...Reply To This Comment

to PK
akak bkn pndai sgt jahit menjahit ni PK..sekadar jimat utk upah kt tailor.....

2lh, rancang nk tmbah bling2.....

NzA berkata...Reply To This Comment

to ummihanie
xdelh rajin hanie..ikut mood jugak..baju tu kami nk pakai nnti so kena la jahit cpt....

nntilah akak nk cuba bari bling2 yg sesuai......

kakyong berkata...Reply To This Comment

cantik kak.. dah tambah manik manik nanti lagi lah berseri..

NzA berkata...Reply To This Comment

to k.yong
thanks k.yong..lega sikit rasa hati....InsyaAllah jika kelapangan akn ditmbah bling2....

About me