Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

18 April 2017

Trip Vietnam-Day 1

Bersua kembali setelah sebulan ibu menyepi.
Banyak sebenarnya peristiwa yang berlaku.
Kesibukan + tak de mood nak update blog menyebabkan ianya penuh berhabuk...

Kisah dah lapuk cuti-cuti obesi masa cuti sekolah hari tu.
Trip 4 hari 3 malam ke Saigon City.

Feel percutian tak seghairah masa kali pertama jejak kali ke Saigon dulu.
Mungkin sebab masih baru lagi ibu ke sana so keseronokan agak suam-suam kuku.

Biarlah gambar berbicara.
Awal pagi kami dah terpacak kat KLIA....

Sedia untuk check in.

Geng kami...seronok sebenarnya bercuti dengan family dan kekawan sekerja.

Ibu pergi dengan Syarikat Travel adik TURSINA TRAVEL.
Feed back sangat mengembirakan.
Semua kawan-kawan ibu  bagi 5 BINTANG.
Penginapan selesa...makanan sangat sedap dan pengangkutan sangat selesa.
Ditambah dengan geng kami yang sentiasa ceria dan meriah....

Flight kami terbang pada 1.30 petang.
Penerbangan mengambil masalebih kurang 2 jam.
TIba sana 3.30 waktu Malaysia bersamaan 2.30 ptg Saigon City.
Beza masa 1 jam.
Muka penat baru tiba kat airport Saigon.


Tiba kat Saigon City kami terus dibawa jalan-jalan sekitar bandar.
Jangka masa 3 tahun ibu datang sini dah banyak perubahan berlaku.
Cepat sungguh bandar ni membangun.
Tak beli apapun kat sini sebab barangnya mahal.
'Sekadar cuci mata jelah.

Depan butik HArd Rock.

Ibu dan 2Farahs

Bangunan pejabat pos.


Bangunan bertentangan pejabat pos besar.

Malam baru check in hotel....
Bilik besar dan selesa.

Nilah hotel penginapan kami.

Lepas check in kami dibawa makan di sebuah restaurant dan masing-masing dah kepenatan.
Balik hotel terus....zzzzzzzzzzz
Tunggu sambungan siri ke 2 di Cucci Tunner.....

1 ulasan:

Kakcik Nur berkata...Reply To This Comment

Teringat kakcik berjalan kaki (mengikut kehendak kawan) dari hotel penginapan (berhampiran Ben Thant Market) ke Hard Rock Cafe tu...rasa nak tercabut kaki!

About me