Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

12 Mac 2014

Pemandu Remaja

Bertambah seorang lagi pemandu remaja dalam family ibu.
Sebenarnya Beby dah 3 minggu lulus lesen memandu cuma
kesibukan ibu tidak sempat nak buat n3.


Along, Angah dan Beby mengambil kelas memandu sewaktu usia 17 tahun.
Alhamdulillah Along dan Angah dah cekap memandu ke Johor-Kuantan-Terengganu dan Melaka.
Sekarang Along mampu memandu sendirian dengan jarak
sejauh 600+km dengan pemantauan ayah dan ibu.

Ayahlah pembakar semangat dan mengalakkan anak-anak
mengambil lesen memandu diawal usia kelayakan.
Dan yang pastinya motif ayah ialah supaya anak-anak
mampu mengantikan tempatnya bila ayah terpaksa OT.

Semoga anak-anak ibu sentiasa dilindungi sewaktu dijalan raya....amin.

p/s:
Terus berdoa untuk MH370.

15 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...Reply To This Comment

Tahniah Beby.. dah dapat lesen ye... semoga menjadi pemandu berhemah...

akak sendiri ambil lesen pun umur 25 tahun dan mula memandu dengan kereta sendiri umur 30 tahun.. sebelum tu guna kereta abah jer... mula-mula dapat lesen, guna kereta abah dah terlanggar tiang garaj hehehe :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...Reply To This Comment

Tahniah Beby.. dah dapat lesen ye... semoga menjadi pemandu berhemah...

akak sendiri ambil lesen pun umur 25 tahun dan mula memandu dengan kereta sendiri umur 30 tahun.. sebelum tu guna kereta abah jer... mula-mula dapat lesen, guna kereta abah dah terlanggar tiang garaj hehehe :)

❤Kamsiah❤ berkata...Reply To This Comment

sampai masa,si ayah/ibu letih memandu...biar anak2 pulak yg amik alih..

Jemari_Suri berkata...Reply To This Comment

js pun xsbr nk ank ada lesen blh la ganti mamanya drive nti...hehe

Sheila Salim berkata...Reply To This Comment

Assalamualaikum kak, wahh bagusnya. ada pemantauan... sheila singgah dan menabung nuff sini ~~~

attyfir berkata...Reply To This Comment

Tahniah beby.untung nza ramai dah driver

aty pun kasi si kakak drive tp kalau balik kg tu mcm takut skit ..sbb area kg aty org bawak transport main cincai je..jap kang masuk simpang ke apa semua main masuk je tak kasi signal.. cuak gak mamanya .

ummiross berkata...Reply To This Comment

Alhamdulillah..lepas ni Mem besar lagi relaxlah ye, dah bertambah driver remajanya. Tahniah ye Beby.

Ann Ishak berkata...Reply To This Comment

senang ibu nanti, dah ada driver yang boleh bawak ibu ke mana2 :)

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Tahniah sebab berjaya dapat lesen menandu.

Lagi ramai driver, lagi mudahlah sebarang urusan lepas ni...

ayu Ismail berkata...Reply To This Comment

Tahniah..senang akak dah ada driver boleh hantar sana sini..

sal ya berkata...Reply To This Comment

dulu biasa jugak bwk kereta jarak jauh. tp sejak jdk penumpang ni hilang sikit keyakinan diri tu. boleh bwk tp mls je lbh.

Zefa NorAsmara berkata...Reply To This Comment

Aminn.. Saya lama lagi nampaknya nak rasa anak2 bawa keta sy duk sebelah..

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

bagus anak2 akk muda2 dh cekap memandu..sy ni dh tua2 pun tak cekap2 jugak padahal hari2 drive.hehe

Nor Salmi berkata...Reply To This Comment

Tahniah Beby. Lepas ni blh gilir2 dgn Along dan Angah memandu pulang ke kampung

Tanpa Nama berkata...Reply To This Comment

Asking questions are truly fastidious thing if you are not understanding something
completely, except this paragraph provides fastidious understanding even.

My page ... Hay Day Cheats (Www.Youtube.Com)

About me