Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

25 Mac 2016

Resepi Goreng Bayam Celup Tepung

Resepi versi ibu selalunya simple dan tidak mengikut piawaian.....
Main campak dan belasah je yang ada....he3x.

Cara ibu nak tarik minat anak-anak makan sayur dengan cara begini.
Biasanya ibu guna brokoli, bayam, terung, bawang hollen dan macam-macam lagi
sayur-sayuran yang sesuai untuk di celup tepung dan dijadikan kudapan.

Selain tu ibu gunakan tepung ni untuk goreng ikan dan tempe....

Meh intai resepi simple ibu:

Bahan-bahan:
Tepung gandum...
Tepung jagung
secubit soda bikarbonat ( jika ada)
2 senduk kecil Minyak masak yangdipanaskan
secubit garam
serbuk kunyit

Cara-cara :
Bancuhkan tepung gandum + tepung jagung+ serbuk kunyit + soda bikarbonat + garam.
Masukkan minyak masak yangsedang mendidih...
Kacau sebati dan tambah air untuk pastikan kepekatan yang seduai.
Kemudian masukkandaun-daun bayam tu dan digoreng dalam minyak yang panas.
Siap untuk dimakan.

5 ulasan:

Unknown berkata...Reply To This Comment

sedap nih.. ralit jer mengunyah kopok bayam ni kan~

Ana Jingga berkata...Reply To This Comment

sedap kan rangup sangat, salam ukhwah dari www.anajingga.com :)

eima berkata...Reply To This Comment

besh selalu mkn kat CH .... kat sini mcm tak berapa sedap sbb minyak rasa perat

Inani Hazwani berkata...Reply To This Comment

Sedapnya :)

LYAfrina berkata...Reply To This Comment

sedap ni

About me