Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

13 April 2015

Supriseeee.....

Dah lama sangatttt rasanya Beby tak balik Johor.
Last ibu jumpa Beby masa cuti CNY.
Itupun ibu jemput masa OTW balik Kelate.

Tiba2 petang Sabtu tak semena-mena Beby muncul di depan pintu rumah.
Ya Allah......gerak hati dan kerinduan seorang ibu umpama tarikan
magnet kepada jiwa anak-anak.
Tergamam ibu seketika.
Tak sangka Beby nak balik....
Pandai Along dan Beby berpakat merahsiakan daripada pengetahuan ibu.
Yang sedihnya Beby cuma sempat balik 1 malam je.
Punyalah jauhnya perjalanan dari Kuantan ke Muar...huhuhuhu....

Beby muncul depan pintu bersama 5 ekor toys untuk 4F dan ibu.
Bila ibu tengok hargamelopong seketika mulut ibu.
Seekor toys tu berharga RM60....
Beby sanggup kumpul duit untuk beli toys tu.
Katanya dia dahniat nak beli jika dapat result cemerlang.....
TQSM Beby....

Beby juga belikan ibu sandal ni.
Mayb dia tengok selipar basahan yang ibu beli kat Bandung hari tu dah
mula nampak suram.....
Beby memang terkenal seorang yang sangat pemurah...

Ni gambar yang Beby w.apps....
Hasil kerja amal Beby dan rakan-rakan kat sebuah tadika.
Edisi menconteng mural di dinding.....
Like mother like doter......he3x....

Ni masa Beby buat presentation 
"Informative speech about asperger syndrome & persuasive about taekwando" minggu lepas.
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.
Syabas Beby.

p/s:
Beby akan duduki exam sem 2 bermula minggu depan.
Gud luck Beby.
Moga result Beby maintain cemerlang.......InsyaAllah. 

7 ulasan:

Aziela berkata...Reply To This Comment

Saya boleh bayangkan betapa seronoknya dpt surprise

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

suprise terindah kan kak...ye laa lagi2 anak diperantauan balik...jauh tu dari kuantan ke muar..dpt semalam plak jek...takpe la kak, yg penting beby pun hilang rindu kan akak ngan adik beradik lain...

tiga lalat berkata...Reply To This Comment

Salam .Hee sonoknya surprise ;p

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

untung ibu ada anak dara macam beby,dah la comel,pandai,pemurah pulak tu..complete package calon menantu..nasiblah anak bujang kecik lagi.hahaha..

Nooriah Abdullah berkata...Reply To This Comment

bestnye dapat surprise dahlah mahal lagi, untung kan mesti hasil didikan ibu nya jugak kan

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

alangkah seronok nya hati ibukan dapat anak2 menyejukkan hati...

Mummydearie berkata...Reply To This Comment

Bestnya dapat surprise dari anak. Bagulah Beby sentiasa ingat pada siblings dan of course ibunya. Berbunga ya hati kak bila dapat surprise dan sandals lagi :)

About me