
Hari ni xde mood nk masak.
So tema lunch hari ni, masak berasaskan air saja.
Sesekali makan utk kesihatan.
Kesihatan la sangat...Alasan org tengah xde mood nk masak..hi.
singgang ikan tongkol versi Kelantan.
Org Kelantan panggil ikae ayo...
Org Kelantan panggil ikae ayo...
Ayah n anak2 suka makan kecuali ibu n Naurah.....
Resepi:
Masukkan air dalam periuk.
Masukkan ikan, asam keping/asam jawa,
3 hirisan lengkuas,
2 ulas hirisan bawang putih
garam dan perasa.
Masak hingga mengelegak.
Kalau nak pedas ketuk cili apa dan masukkan.
Resepi:
Masukkan air dalam periuk.
Masukkan ikan, asam keping/asam jawa,
3 hirisan lengkuas,
2 ulas hirisan bawang putih
garam dan perasa.
Masak hingga mengelegak.
Kalau nak pedas ketuk cili apa dan masukkan.
rebus kerang...yg ni ibu suka.....