Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

14 Oktober 2021

Petua Doa Dimakbulkan

 Assalamulaikum.

 Hari ini ibu ingin berkongsi petua doa-doa kita dimakbulkan dengan izin ALLAH SWT.

1. TABUNG SUBUH.
Sediakan sebuah tabung di tempat kita solat. Bukan apa kan. Ianya untuk senangkan kerja kita. Sekurang-kurangnya bila terpandang tabung tu kita tidak lupa. Setiap lepas solat subuh dan doa-doa lazim kita. Masukkanlah duit ke dalam tabung tu ikut kemampuan..RM1..RM2.. atau seberapa yang kita mampu. Setiap hari jangan skip. Sebelum masukkan duit tu "SELAWAT" sebanyak 3X. Niatkan hajat sebanyak 3X berturut-turut-turut. Selesai masukkan duit baca lagi selawat sebanyak 3X. Genab seminggu Hari Jumaat kita kumpullah duit tu dan kirimkanlah pada suami untuk masukkan ke dalam tabung masjid sewaktu solat Jumaat. Insyaallah dengan izin Allah akan termakbul doa-doa kita jika itu yang terbaik untuk kita.

Ni tabung ibu....comel kan....

2.  ISTIFAR.
 Amalkan membaca istifar selesai solat fardu sebanyak 200X secara istiqamah. Lakukan tanpa jemu dan bersungguh. Insyaallah dengan izin Allah juga doa-doa kita Allah makbulkan.

*Gambar kredit dari google

3. ZIKIR NABI YUNUS.
 Baca 10X. Niatkan hajat kita. Insyaallah dengan izin Allah.

*Gambar kredit dari google.

4. SURAH AL-KAUSAR.
Baca surah Al-Kausar sebanyak 3X. 
Lebih afdal sewaktu hujan turun. Niatkan hajat. Insyaallah dengan izin Allah.

*Gambar kredit dari google

5. SEDEKAH.
Banyakkan bersedekah. Setiap kali bersedekah niatkan hajat-hajat kita.

Sedikit amalan ibu kongsikan. Semoga bermanfaat untuk semua. Yang penting bila kita lakukan ianya mesti istiqamah dan penuh yakin akan kebesaran dan kekuasaan Allah. 

0 ulasan:

About me