Klik2

‎"Kadang2 Allah Sembunyikan Matahari..Dia turunkan Hujan,ribut & petir..Kita menangis dan bersedih. Kita tertanya-tanya kemana hilangnya Matahari?? rupa rupanya ALLAH ingin menghadiahkan pelangi yang amat INDAH utk KIta"

8 Disember 2014

Souvineer

2 malam lepas setiba di rumah dari tempat kerja,
 tiba-tiba Beby hulur 1 bungkusan pada ibu.
Beby : Ibu, Beby dah dapat gaji....ni untuk ibu...
Ibu : Terima kasih beby.....cantiknya.......

Emmmm...terharu sungguh ibu.
Walaupun pendapatan tak seberapa kerja part time sempena cuti Sem 
ni tapi Beby tak lupa bagi hadiah untuk ibu.
Mulalah ibu syahdu dan sedih....
Mujur tak ada drama peluk memeluk macam dalam TV tu.... 

Ini kainnya.
Cantikkan...warna pink.
Ibu doakan semoga Beby murah rezeki dan
dipermudahkan perjalanan hidup Beby.....
InsyaAllah
Amiin...

Angah pun pernah hadiahkan  kain macam ni berwarna biru kat ibu
semasa dapat elaun  pertama masa belajar asasi dulu.....
Baju yang ibu pakai hadiah dari Angah..
Tempat feveret MD bershopping....mana lagi kalau bukan Jalan TAR....he3x....
(*sorry ye laling.....akak joke je...)
Jenis kain dan corak yang sama macam yang Beby bagi cuma berbeza warna.
*Cecuba cari sendiri yang mana ibu.....

Along lebih  suka belanja ibu makan, beli jajan...maklumlah Along
pemakan orangnya....he3x....

Terima kasih anak-anak ibu.
Walaupun masih belajar mereka dah mula menghargai ibu.
Semoga Allah sentiasa lindungi anak-anak ibu dengan
rahmat dan kasih sayang.......Amiin.

14 ulasan:

Kakcik Seroja berkata...Reply To This Comment

Syukur Alhamdulillah...sejuk perut ibu... :)

Acik Erna berkata...Reply To This Comment

Aamiin..Syukur Alhamdulillah..semoga bertambah murah rezeki ibu ayah dan anak2.

Ann Ishak berkata...Reply To This Comment

amin...semoga dipermudahkan perjalanan rezeki anak2 :)

ibuayu berkata...Reply To This Comment

alhamdulilah....rezeki dr anak...utk ibu je ya..ayah x dpt..hehe

LYAfrina berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah..sejuk hatikan bila ank sntiasa igtkan ibunya.. cantik kain yang dibelikan utk akak tu..

LYAfrina berkata...Reply To This Comment

alhamdulillah..sejuk hatikan bila ank sntiasa igtkan ibunya.. cantik kain yang dibelikan utk akak tu..

Muhammad Syahmi berkata...Reply To This Comment

Sungguh berharga kain yang dihadiahkan seorang anak.

Sebab tu la pakai untuk sesi bergambar.

*ala... ada orang tuduh saya robot...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed|Zaheen berkata...Reply To This Comment

pndai anak dara pilih kain utk ibu dia..^_^

Tanpa Nama berkata...Reply To This Comment

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Cho Zila berkata...Reply To This Comment

syuukur mengenang jasatu..
apapun moga terus berjaya dan boleh belikan ibunya lebih2 lagi..

Puan Kutu berkata...Reply To This Comment

sweetnya beby.angah n along pun sama..tiada yg lebih bermakna bila anak2 menghargai ibu..:)

lieyalatif berkata...Reply To This Comment

alahai sweetnye kak....tak lupe ibunyer .... gaji berkat kalo bagi kat mak nye merase heheheeh alhamdulillah beby faham bende tu...bertuah akak tau punya anak yg baik n taat kata mcm nie....pandai akak didik anak2 akak..semua baik2 jek .....

kak, mesti lawo tu dah jadi baju...akak plak pandai jahit ...tau2 dah siap je latu kang kan ...leh pakai time sekolah bukak nanti...

Aziela berkata...Reply To This Comment

Akak, saya rasa syahdu...sob..sob..... Baiknya mereka....

sal ya berkata...Reply To This Comment

Simple gift dh ckp buat hati mak2 ni terharu kan kak?

About me